Yeni devlet hastanesinin yapılmasından sonra çok hızlı bir büyüme sürecine giren Nazilli Yeşil Mahalle’de nüfus beş yıl içerisinde iki katına çıkarak 16 bini geçti. Mahallenin her köşesinde imara açılan yerlerde yeni binalar yükseldi, bu yeni binalar meskun hale geldi ancak mahallenin mevcut altyapısı iki katına çıkan yükü kaldıramadı. Yeşil Mahalle’deki bir diğer sorun ise yeni yapılaşmanın olduğu bazı yerlerde AYDEM ve Telekom gibi kurumların yerin altında yapacakları çalışmaları tamamlayamadıkları için yolların bir türlü yapılamaması.

VATANDAŞ ÇAMURLU YOLLARDAN BIKTI 

Yeşil Mahalle Muhtarı Bekir Kahyaoğlu, 1857 sokağın devamında ve Şehitler Parkı'nın etrafında birçok yeni bina yapıldığını hatırlatırken, söz konusu bölgelerde yollar yapılamadığı için vatandaşların tozlu ve çamurlu yolları kullanmak zorunda kaldıklarını söyledi. Muhtar Kahyaoğlu, “Telekom, Aydem gibi kurumlar yeni yapılan yerlerde çalışmalarını tamamlamadıkları için Nazilli Belediyesi de yolları yapamıyor. Yap-boz olmaması için bekliyor. Söz konusu kurumlara durumu bildirdim ancak onlar da bütçeleri olmadığı gerekçesiyle işleri erteliyorlar. Evine taşınan vatandaşlar da bu yüzden tozlu çamurlu yolları kullanıyorlar” sözleriyle kurumlara seslenerek çalışmalarını bir an önce bitirmeleri istedi.

BAŞKANLAR PUAN KAYBEDİYOR 

Yeşil Mahalle’nin en büyük sorunlarında biri de 809 Sokak’ta yaşanıyor. Altyapısı eksik olan 809 sokakta yağmur suları kanalizasyon borularına verildiği için yağmurlu günlerde yükü kaldıramayan kanalizasyon borularından taşan lağım suyu evleri basıyor. Sorunun çözülmesi için imza topladığını, ASKİ’ye defalarca yazı yazdığını belirten Muhtar Kahyaoğlu, “Kuşadası’nda yapılan muhtarlar toplantısında Başkan Özlem Çerçiolu’na sorunu ilettim. O da beni daire başkanlarını yönlendirdi. Taleplerimi tekrar yazdım. 75. Yıl Bulvarı’nda bulunan bir borunun üzerinde 48 tane patlak var. Sürekli tamirat yapmak yerine boruyu değiştirmelerini istedim. 700 metrelik boruyu değiştirmek için imkanlarının elvermediğini söylediler. Yerel seçimler öncesi bu sorunların bir türlü çözülmemesi başkanlara da puan kaybettiriyor” sözleriyle yetkililere mesaj verdi.