Efeler Belediyesi, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla rahvan at yarışları düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışa Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 120 rahvan at katıldı.

ATLAR KIYASIYA YARIŞTI

Atlar, 11 kategoride yarıştı. İkili taylar, üçlü taylar, dörtlü taylar, deste, küçük orta, büyük orta, başaltı, baş, taze beşli, ithal taylar ve minik taylar kategorilerinde birinci olan atların sahipleri, kupa ve para ile ödüllendirildi. Toplam 32 bin liralık para ödülünün dağıtıldığı ve büyük heyecana sahne olan yarışları, vatandaşlar da dikkatle takip etti. Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, piknik de yaptı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yarışı, vatandaşların yanı sıra Efeler Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Başkan Adayı Mesut Özakcan, Germencik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri de izledi. Kocagür Mahallesi Muhtarı Orhan Akrancı, yaptığı açıklamada rahvan at yarışlarını düzenlediği için Efeler Belediyesi'ne teşekkür etti.

"AT YETİŞTİRİCİLİĞİNDE MARKA"

Rahvan at yarışlarını geleneksel hale getirdiklerini belirten Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da "Kocagür Mahallemiz at yetiştiriciliğinde bir marka. Biz de hem at yetiştiriciliğini teşvik etmek hem de rahvan at yarışlarını yaşatmak için çalışıyoruz. Bu anlamda rahvan at yarışlarının dördüncüsünü düzenledik. Yarış vesilesiyle de vatandaşlarımızın bir araya gelmesini ve kaynaşmasını sağladık. Vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirip huzur bulduğu yarışlarımızı, düzenlemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. Öte yandan yarışları izlemeye gelen vatandaşlara, Çanakkale Savaşı’na katılan Türk askerine verilen ‘üzüm hoşafı’ ikram edildi.