Antalya'nın Serik ilçesinde seralarda üretilen erkenci karpuz, Germencik'te kurulan semt pazarında tezgahtaki yerini aldı. Kıpkırmızı görüntüsüyle dikkat çeken karpuzlara, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Karpuzlar, kilogram fiyatı 4 lira olması nedeniyle genellikle dilimler halinde satılıyor.

İŞTAH AÇIYOR

19 yaşındaki pazarcı esnafı Şahin Aslan, vatandaşın karpuza olan ilgisinden memnun olduğunu söyledi. Karpuzların seralarda üretildiğini ve bundan dolayı erken olgunlaştıklarını belirten Aslan, "Mevsimi olmadığı için tezgahta karpuz olduğunu gören vatandaşımız şaşırıyor. Tadı kötüdür düşüncesiyle önce karpuzdan almak istemiyor ancak tadına bakınca fikir değiştiriyor. Çünkü karpuzumuz, kıpkırmızı görüntüsü ve lezzetiyle iştah açıyor. Kilogram fiyatı 4 lira olmasına rağmen vatandaşımızın karpuza olan ilgisinden oldukça memnunuz" dedi.

"FİYATI DÜŞECEK"

Bir karpuzun ortalama fiyatının 25 lira ile 50 lira arasında değiştiğini kaydeden Şahin, Haziran ayına doğru karpuzun bollaşacağını ve kilogram fiyatının düşeceğini sözlerine ekledi.