Nazilli’de Türk Metal Sendikası ve Belediye-İş Sendikası, 1 Mayıs İşçi Bayramı için Cumhuriyet Parkı’nda kutlama programı düzenledi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı kutlamalara CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, partililer, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunduğu programda Belediye–İş Sendikası Baş Temsilcisi Öner Balcı konuşma yaptı. Konuşmasında kıdem tazminatının fona devredilmesi ve zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası kararlarına tepki gösteren Balcı, “Ekonomik krizi biz çıkarmadık, faturasını biz ödemek istemiyoruz” mesajı verdi.

“EMEKÇİLER GEÇİM DERDİNDE”

Öner Balcı’nın konuşması sırasında işçiler “Ses ver duyulsun, sömürü kahrolsun”, “Yaşasın 1 Mayıs Emekçinin Bayramı”, “Hak, hukuk, adalet”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Uğur işçisi yalnız değildir” şeklinde sloganlar attı. Öner Balcı, iktidarın yanlış politikalarla ekonomik krizi derinleştirdiğini iddia ederek, “Emekçilerin patates soğan kuyruğuna girdiği günlerde neyin tasarrufundan bahsediyorsunuz. Siz önce ölçüsüzce yaptığınız israfa bir son verin. Emekçiler geçim derdinde. Krizin bedelini emekçiler değil ucuz kredi verdiğiniz inşaat şirketleri, dünyada en çok kamu ihalesi alan, teminatsız kredi verilen şirketlere medya patronlarına ödetin. Fonu savunan yandaş sendikalara inat birlikte mücadele edeceğiz. Biz karşı çıkarsak yapamazlar. Birleşe birleşe kazanacağız” sözleriyle hükümete tepki gösterdi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN  BELEDİYE İŞÇİLERİNE MÜJDE 

Kutlama programında kısa bir konuşma yapan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İşçi Bayramı’nı kutlarken Belediye işçilerine müjde verdi. “Seçim sürecinde söz verdiğimiz gibi  uzun süredir ödenmeyen sosyal ödenceleriniz banka hesabınıza yattı” diyen Özcan, verdikleri tüm sözlerini bir bir yerine getireceklerini söyledi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de İşçi Bayramı’nı kutlarken emekçi haklarının sömürülmemesi gerektiğini belirterek örgütlü mücadelenin önemini vurguladı. Program sonunda protokol üyeleri işçilerle birlikte davul zurna eşliğinde zeybek oynadı.

Haber Videosu