Aydın’ın Germencik ilçesi Ortaklar mahallesinde Aydın-İzmir karayolu üzerinde devame den yol genişletme çalışmaları sırasında iş makineleri internet kablolarına kopardı. Bunun üzerine Didim, Kuşadası ve Söke’de internet bağlantıları kesildi. Bu üç ilçede yaşayan vatandaşlar ve tatilciler büyük bir sorun yaşadı. Hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen internetin olmadığı saatlerde vatandaşlar bir çok gündelik işini yapamazken, bir yerdeki arızanın 3 ilçeyi internetsiz bırakması vatandaşların tepkisine neden oldu.
  Sabah saatlerinde Çine ile Karpuzlu arsında gerçekleştirilen doğalgaz boru döşeme hattı çalışması sırasında da kablo kopması neticesinde Çine’de de internet kesintisi yaşandı.

ONARIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Ortaklar bölgesinde Karayollarının yol çalışması esnasında internet kablosu kablosunun kopması sonucu Kuşadası, Söke ve Didim bölgesinde internet bağlantısı maalesef sekteye uğramıştır. Çine'de de doğalgaz çalışması sebebiyle kablo kopması nedeniyle internet sorunu yaşandığı bilgisine ulaştık. Yaşanan sorunların giderilmesi için ekiplerin çalıştığı bilgisine ulaştık. İnternet bağlantılar kısa süre içerisinde yeniden normale dönecek” dedi.