EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Doç. Dr. Ortaç Onmuş, 
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı ile dernek üyeleri, leyleklerin yoğunlukla görüldüğü Avşar Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

"BU YIL KURBAĞA BOL"

Ziyaret sırasında konuşan Avşar Mahallesi Muhtarı Erdoğan Bakan, Avşar Gölü’nün bu yıl sular altında olduğunu belirtti. Gölde bu yıl kurbağanın bol olduğuna işaret eden Bakan, leyleklerin beslenme sorunu olmayacağını ve kurbağa toplayıcılarına da izin vermediklerini söyledi.

İLK YAVRULAR AVŞAR'DA BEKLENİYOR

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, leyleklerden ilk eşlerin Avşar Mahallesinde tespit edildiğini ifade etti. Sürücü, "Muhtemelen ilk yavruların Avşar’da çıkacağını tahmin ediyoruz. Buradaki amacımız leylekler konusunda farkındalık yaratmak ve bu canlıların yaşam alanları olan sulak alanların korunmasında duyarlılık sağlamaktır. Köylüler arasında da her yıl Mart ayının ilk haftasında böyle bir heyecan ve tatlı bir rekabet oluşmaktadır" ifadelerini kullandı.

"AVŞAR VE ÇAKIRBEYLİ'DE ŞENLİK DÜZENLENEBİLİR"

Yerel yönetimlerin de vatandaşların duyduğu bu heyecana katılmalarını beklediklerini dile getiren Sürücü, şunları kaydetti: "Leyleklerin en fazla olduğu Söke’ye bağlı Avşar’da ve Koçarlı’ya bağlı Çakırbeyli köylerinde, yavruların çıktığı dönemde birer Leylek Şenliği'nin düzenlenmesini talep ediyoruz. Kentli insanların çocuklarını getirerek burada leylekleri göstermelerini istiyoruz. 2018 Yılı Un Çuvalı Kampanyası'na destek veren Prof. Dr. Mehmet Sıkı’ya, Yeşim Cinbaş’a, Serap Çubukçu’ya, Mutlu Çetin’e, Sühendan Erte’ye ve Melek Yavaş’a katkıları için teşekkür ederiz. Köylerden her yıl un çuvalı kampanyasına ilginin arttığını görmekteyiz. Önümüzdeki yıl bu kampanyanın daha sağlıklı götürülmesi için, bir un fabrikasıyla sponsorluk görüşmesi yapmayı düşünüyoruz."