CHP Didim eski ilçe başkanı Mustafa Bekar, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Didim belediye başkan aday adaylığını duyurdu. İlçe binasında yapılan basın açıklamasına CHP’li bazı belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. 
  Mustafa Bekar 30 yıldır Didim’de yaşadığını belirterek 12 yıl ilçe başkanlığı yaptığını belirtti. 2004 ve 2009 yıllarında Didim ve 2009 yılında Akbük belediyesini kendi döneminde CHP’nin kazandığını belirterek, partinin her kademesinde de görev yaptığını ifade etti. 2014 yılında seçimlerde partinin bir talihsizlik yaşadığını ifade eden Bekar “Didim’de partimize baktığımızda bir memnuniyetsizlik var ve bu süreçte bir çok partili, bize geldi. Bizlere 'buna müdahale edin' dediler ve bu taleplere duyarsız kalamadık.  Çünkü biz partimizi çok seviyoruz. CHP’den kimse umudunu kesmesin. CHP’yi kurtaracak sevgidir.”dedi.
  Didim’in 16 mahallesini bilen, sorunları kavrayan ve çözümünü de bilen birisi olduğunu kaydeden Bekar, bilgi birikimi ve tecrübesiyle aday adayı olduğunu dile getirdi.