TÜBİTAK yarışmasından dereceyle döndüler

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, hayvansal gıda tüketmeyen veganlar için ürettikleri probiyotik soya peyniri projeleriyle, TÜBİTAK yarışmasında üçüncülük ödülü kazandı.

Kazım Yörükce
Kazım Yörükce Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

ADÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu’nun danışmanlığını yaptığı "Probiyotik Tofu" projesi, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, İzmir'de düzenlenen Birleştirilmiş Ege ve Güney Marmara Bölge Finallerinde, “Gıda ve Tarım” dalında üçüncülük elde etti.

TÜBİTAK PROJESİ

Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu, vegan gastrointestinal mekroflorasını desteklemek için geliştirdikleri "Probiyotik Tofu" projesinin TÜBİTAK 2209-A programından desteklendiğini belirtti. Boyacıoğlu, “Danışmanlığını gerçekleştirdiğim projemizi sahiplenerek, özveriyle çalışan ve bu başarıyı yakalamamızda büyük pay sahibi olan yeni mezun öğrencilerimiz Gıda Mühendisi Nursena Zeybekoğlu ve Gıda Mühendisi Hatice Özhan'a bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim” sözleriyle ekibine teşekkür etti.

28 Haziran 2019 - Eğitim

Muhabir Kazım Yörükce


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Şehir Markaları

1 yıllık yayın süresi ve makul bütçesi ile markanızı parlatın.

0 (256) 213 16 50
Reklam bilgi

Anket Sitemizi nasıl buldunuz?