ADÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu’nun danışmanlığını yaptığı "Probiyotik Tofu" projesi, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, İzmir'de düzenlenen Birleştirilmiş Ege ve Güney Marmara Bölge Finallerinde, “Gıda ve Tarım” dalında üçüncülük elde etti.

TÜBİTAK PROJESİ

Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu, vegan gastrointestinal mekroflorasını desteklemek için geliştirdikleri "Probiyotik Tofu" projesinin TÜBİTAK 2209-A programından desteklendiğini belirtti. Boyacıoğlu, “Danışmanlığını gerçekleştirdiğim projemizi sahiplenerek, özveriyle çalışan ve bu başarıyı yakalamamızda büyük pay sahibi olan yeni mezun öğrencilerimiz Gıda Mühendisi Nursena Zeybekoğlu ve Gıda Mühendisi Hatice Özhan'a bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim” sözleriyle ekibine teşekkür etti.