Yenipazar'ın Donduran Mahallesi'nde yaşayan Çelik ailesi eski bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Yağmurda çatısından su alan evde babası İrfan Çelik, annesi Semra Çelik ve iki kardeşiyle birlikte kalan Donduran Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Rümeysa Çelik, inşaat halindeki yeni evlerinin kapı ve pencerelerini yaptırmak için ailesinden gizli Hz. Muhammed'in hayatı üzerine ortaokullar arasında Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği Siyer-i Nebi isimli bilgi yarışmasına katıldı. Rümeysa, yarışmada Aydın il birincisi olurken Türkiye genelinde ise tüm soruları doğru cevaplandırdı. Tüm soruları doğru cevaplandıran 18 yarışmacı arasında dereceye girenler yaşlarına bakılarak belirlendi. Yarışmada 5 bin liralık para ödülünü yaşının ay farkıyla büyük olmasından dolayı alamayan Rümeysa'nın sevinci bir anda hüzne dönüştü. Rümeysa'ya teselli olarak bir derneğin Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda düzenlediği iftar yemeğinde bisiklet hediye edildi.
  “AİLEME DESTEK OLAMADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM” 
  Hayalini gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşayan Rümeysa Çelik, “Ailemin maddi gücü yok. Bu yüzden evimizin kapı ve pencerelerini yaptıramıyoruz. Şu an yaşadığımız evin hali çok kötü. Kardeşim bronşit hastası olduğu için doktorlar rutubetten uzak durması gerektiğini söyledi. Ailem çaresiz olduğu için onlardan gizli para ödüllü bilgi yarışmasına katıldım. Tüm soruları bildim ancak yaşım uygun olmadığı için para ödülü kazanamadım. Aileme destek olmadığım için çok üzgünüm” dedi.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Öte yandan Rümeysa'ya destek olmak için din görevlisi Yafez Kuru tarafından kampanya başlatıldı. Rümeysa için Ramazan Bayramı öncesi fitre ve zekatları kabul ettiklerini belirten Kuru, "Rümesya kızımız güzel bir amaç için yarışmaya girmiş ancak yaşından dolayı para ödülünü alamamış. Onun hayalini gerçekleştirmek için, fitre ve zekatların Rümeysa'ya ulaşması için kampanya başlattık. Aydınlıları bu kampanyaya destek çıkmaya davet ediyoruz" diye konuştu.