Gazetecilerin kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevlerinin peşinde koştuğunu belirten Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Gazeteciler, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan, başta Aydın’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerini gündeme taşıyarak basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bütün samimiyetimle kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi. 

  Basın çalışanlarının mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığını kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Gazeteciler, milletimizin müşterek sesini ve vicdanını temsil ederken, kamuoyunu basın meslek kuralları çerçevesinde doğru, tarafsız ve ilkeli bir şekilde objektif olarak bilgilendirerek önemli bir görevi de üstlenmektedirler” ifadelerine yer verdi. 

  Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, “Ülkemizde kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ilkesini benimseyen medya kuruluşları, devletimizin şeffaflaşmasına, gelişmesine ve güçlenmesine tarihin her döneminde önemli katkılar sunmuştur” diye konuştu. 

  Basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu dile getiren Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Topluma doğru haber verme, objektif, onur, erdem, adalet ve vicdanı bırakmadan önemli bir mesleği icra eden gazeteciler milletin vicdanına ses olmaktadır” ifadelerini kullandı. 

  Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, “Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur” şeklinde konuştu. 

  Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile kamusal hizmet alanında önemli bir görevi yerine getiren, kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasını sağlayan, işini hakkıyla yapan tüm gazetecilerin gününü kutluyorum.”

  Gazetecilik mesleğinin modern ve demokratik toplumların vazgeçilmez bir unsuru olduğunu vurgulayan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Gazetecilik mesleği, modern, demokratik ve şeffaf devletlerin olmazsa olmazıdır. Gazeteciler ve basın mensupları halkımızın gözü kulağıdır” diye konuştu.  
… 
  Başbakanlık Basın Yayın Ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Sezgin Sağun da, Muğla, Aydın ve Denizli illerinde görev yapan gazetecilerinin günlerini kutlayarak, “Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini basın etik kuralları çerçevesinde kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, Muğla, Aydın, Denizli illerimizin ve ilçelerimizin sosyal, kültürel, ekonomik olarak gelişmesine ve kalkınmasına yönelik katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar diler, ebediyete intikal eden basın çalışanlarına da Allah’tan rahmet dilerim” ifadelerini kullandı. 

  Basının siyaset üstü bir kurum olduğunu belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, doğru ve tarafsız habercilik anlayışının önemine vurgu yaptı. Ülken, Aydın Ticaret Odası olarak yerel basına bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerini sürdüreceklerini belirtti. 

  CHP İl Başkanı Ali Çankır da, yayımladığı mesajında şunları kaydetti: “Toplumsal kalkınma ve gelişmenin sağlanmasında basının kuşkusuz önemli bir yeri vardır. İletişim ve etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, kamuoyuna doğru haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyon içerir."