Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün organize ettiği  'Meyve bahçelerinin geliştirilmesi ve rehabilitasyonu' projesi kapsamında temin edilen fidanların dağıtım töreni, Bozdoğan’ın Seki Mahallesi’nde yapıldı. Törene Aydın valisi Yavuz Selim Köşger, Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, kurum müdürleri, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, Seki Mahalle Muhtarı Selami Demir, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem konuşma yaptı.

BOZDOĞAN’A 8 BİN İNCİR, 10 BİN ZEYTİN FİDANI

Ökdem, Aydın ilinin zeytin, incir ve  kestanedeki birinciliğini sürdürebilmesi için hem üretimi artırmak, hem çeşitleri yaygınlaştırmak için projeler geliştirdiklerini ifade etti. Proje hakkında bilgi veren Ökdem, “Fidanların bedelinin yüzde 70’ini bakanlık, yüzde 30'unu üretici karşılıyor. Aydın için 250 bin lira ile 352 bin 500 liralık   proje hazırlandı. 14 ilçeyi  kapsayan projede 30 bin zeytin, 25 bin incir fidanı dağıtılacak. Buradan  Bozdoğan’a 8 bin incir, 10 bin zeytin fidanı ayırdık. Seki’ye bin 500 adet incir dağıtılacak. Hayırlı olsun” diye konuştu.  

“DEVLET HER ZAMAN YANINIZDA”

Törende daha sonra konuşmasını yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, tarımın  vazgeçilemez bir sektör olduğunu hatırlatarak, “Bin 500 incir fidanı, Aydın’ın markası için çok önemli katkı sağlayacak. Yörenin en iyi incirlerinin Seki’de yetiştiğini duydum. Üretime devam, devlet de sizi desteklemeye devam edecek. Fidanlar ilçelere paylaştırılırken Bozdoğan'a ayrımcılık yapılmış. Sizler, bu dağların başını tutmaya, vatan toprağına sahip çıkmaya, bayrağı dalgalandırmaya devam ettiğiniz sürece, devlet her zaman yanınızdadır. Allah sıkıntı, afet vermesin. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

FİDANLARINI PROTOKOLDEN ALDILAR

Törende daha sonra incir üreticilerine fidanları Vali Yavuz Selim Köşger, Kaymakam Adem Can, Belediye Başkanı Tümer Apaydın ve Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem tarafından takdim edildi. Daha sonra Sekili vatandaşların kendi imkanlarıyla hazırladıkları keşkek, pilav ve turşu katılımcılara ikram edildi. Mahalle’den ayrılacağı sırada Vali Köşger’in yanına gelen birkaç Sekili kadın, yakındaki Koyuncular Mahallesi’nde kurulması planlanan termik santrali, bölgedeki tarıma zarar vereceği gerekçesiyle istemediklerini söylediler. Kadınların şikayetini dinleyen  Vali Köşger tarımın zarar görmeyeceğini, gerekenin yapılacağını söyledi.