Millet İttifakı ortakları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ikinci ortak miting için Aydın’da buluştu. İlk mitingi Denizli’de yapan Millet İttifakı genel başkanları, ikinci ortak mitingde Aydın’da seçmen karşısına çıktı. Ayrı ayrı miting alanına gelen Kılıçdaroğlu ve Akşener’i yoğun bir kalabalık karşıladı. Ortak mitingde ilk olarak sahneye Millet İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu çıktı.

ÇERÇİOĞLU’NDAN İKİ KATI HİZMET SÖZÜ

Alanı dolduran binlerce vatandaşı selamlayan Özlem Çerçioğlu, vatandaşa önümüzdeki dönemde iki katı hizmet etme sözü verdi. Çerçioğlu, “Sayın genel başkanlarım Efeler diyarı Aydın’da sizi ağırlamaktan gurur, onur duyuyoruz, hoşgeldiniz. Konuşmamama başlamadan önce değerli Aydınlılar, bu zamana kadar ve bundan sonra verecek olduğunuz destek için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Başkanlık dönemimde 1 milyar 850 milyon liralık yatırım yaptık. Önümüzdeki dönemde de iki katı hizmet etmeye söz veriyorum” dedi.

“BİLMEYENLER YATIRIMLARIMIZI DUYSUNLAR, ÖĞRENSİNLER”

Binlerce vatandaşın sloganları ile sözleri kesilen Özlem Çerçioğlu, “Sizler yatırımlarımızı çok iyi biliyorsunuz. Bilmeyenler var duysunlar da öğrensinler. Kilometrelerce yol yaptık. Sayısız köye su götürdük. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için 5 tane hizmet binası, 6 tane yüzme havuzu spor kompleksi, yarınlarımız için 26 tane kültür merkezi yaptık. 80 bin öğrencimize eğitim verdik. Benim en büyük projem çocuklarımıza, gençlerimize kadınlarımıza” şeklinde konuştu.

“ÇÖZÜMLER BİZDE”

Mitingde projelerinden de bahseden Özlem Çerçioğlu, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “17 ilçemiz, 36 beldemiz ve 493 köyümüz için müthiş dev projelerimiz var. Bunlardan en önemlilerinden biri Aydın Tekstil alanı. Biz burayı 100 milyona kamulaştırdık. Kamulaştırmasaydık ya AVM, ya beton yığını olacaktı. Bu projeyi gerçekleştirirken sizlere sorduk ve o sandıktan yüzde 99 yeşil alan çıktı. Şimdi bu talep doğrultusunda projemizi hazırladık. Ayın 15’inde temelini atıyoruz. Hepinizi oraya bekliyorum. Biz Aydın’ı sizinle birlikte yönetiyoruz. En büyük desteğimizi çiftçimize, üreticimize verdik. Neden? Üreten bir Aydın olması için. Çine’ye en güzel mezbahayı kurduk. Üreticimizin hayvanlarını kesip 15 şubemizde vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Biz her zaman fakir fukaranın, garip gurabanın yanında olduk. Tencerenin nasıl kaynadığını biz kadınlar iyi biliriz. Hak yemeden, gık demeden, garibana yok demeden çözümler yine hep bizden.”

“30 MİLYON İNSANI TERÖRİST YAPTILAR”

Çerçioğlu’ndan sonra Aydınlılara hitap eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Halkı sandıkta ders vermeye davet eden Akşener, Aydınlılardan 31 Mart’ta iktidarın kulağını çekmesini istedi. Kendilerini terörist ve çete olarak gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Akşener, “Altı üstü bir yerel seçime gidiyoruz. Bu ülkeyi bu kadar kutuplaştırmaya gerek yok. İnşallah Özlem başkanı ve bütün ilçelerdeki belediye başkan adaylarını seçeceğiz. Hepi topu bu. Ama Cumhurbaşkanı bizi çete, terörist yaptı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı 18 milyon seçmene 'terörist' dedi. Çoluğu çocuğu ile bu ülkede 30 milyon insanı terörist yaptılar. Bu bir yerel seçim biz oylanmayacağız. Şehrinize kim hizmet ediyorsa ona oy vereceksiniz. Siz belediye başkanlarınızın hizmetlerine ve yapacaklarına göre tutum alacaksınız. Komşunuzla, arkadaşlarınızla, kardeşlerinizle, arkadaşlarınızla yüz yüze bakamaz hale gelmeyin” dedi.

“BUNLARIN KULAĞINI 31 MART’TA GÜZEL BİR ŞEKİLDE ÇEKİYORUZ” 

Bu seçimi bir yerel seçim olarak görüp seçmeni ve gençleri sandığa gitmeye davet eden Akşener, “Maalesef ekonomi çok kötü durumda. İşçi, emekli, EYT’li, çiftçi perişan. Bence Türkiye’nin her yerinde tanzim satış noktaları açmalılar ama içinde mazot, elektrik parası, doğalgaz parası, ilaç ve gübre de olmalı. Görün bakalım bizim çiftçi o zaman ürünü kaça mal ediyor. Herkes terörist. Dün içinizden biriydi milletin adamıydı ama bugün kibir abidesi. Ama ne demişler kibirlenme padişahım senden büyük Allah var. Bunların kulağını 31 Mart’ta güzel bir şekilde çekiyoruz. Bunların kulağını çekin ki 1 Nisan’dan itibaren seçmen velinimeti olsun. Bize, muhalefete güç verin. Muhalefet olmasaydı EYT’linin halini kimse görmezdi. Biz olmasaydık asgari ücret 2 bin liraya çıkmazdı, 3600’ü söyleyen olmazdı” diye konuştu.

“ÜLKEMİZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Akşener'in ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu'nu vatandaşlar, "hak, hukuk, adalet" sloganıyla karşıladı. Aydın'ın Efeler diyarı ve Kuvayi Milliye'nin kaynağı olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Hakkı, hukuku ve adaleti birlikte gerçekleştireceğiz. Ülkemiz için, çocuklarımız için, bayrağımız için, vatanımız için birlikte mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE OLAĞANÜSTÜ MESAJ VERDİNİZ"

Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yeniden aday olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: "Sizlerin oyları için tekrar size gelecek ve size başvuracak. Başkanımız bir kadın, bir anne ve olağanüstü çalışmalar sergiliyor. Sadece Aydın için değil, sadece Ege için değil, bütün Türkiye'nin göz bebeği bir büyükşehir belediye başkanınız var. Onunla gurur duymanız, onu belediye başkanı seçmeniz, sadece Aydın'da değil, bütün dünyada Türkiye'nin itibarını, kadın-erkek eşitliğini, kadınlara verdiğimiz önemi göstermesi açısından son derece değerlidir. O nedenle bütün Aydınlılara, şükran borçluyuz. Bunu söylemezsem, doğruyu söylememiş olurum. Sizler, Türkiye'ye kadın belediye başkanı seçerek, olağanüstü bir mesaj verdiniz. Verdiğiniz mesaj son derece değerlidir."

"SANDIKTA DERS VERECEĞİZ"

"Hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimsenin inancını sorgulamadan, herkesi kucaklayarak hizmet etmek istiyoruz. İnsana hizmet edeceğiz, birilerine değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Demokrasi dersi vereceksek sandığa gideceğiz. Sandıkta gerekli dersi vereceğiz. Yanlış yapan insana, yanlış yaptığını hatırlatmamız gerekiyor. Bunu, oylarımızla hatırlatacağız. Kavga ve dövüşten uzak duracağız" şeklinde konuştu.

"VİCDANINIZ SESİNİ DİNLEYİN"

AK Parti ve MHP'li seçmene seslenen Kılıçdaroğlu, "Sandığa gideceksiniz, vicdanınıza sorun. Soru şu: '17 yılın sonunda nasıl olur da bu güzel ülke, soğan kuyruğuna mahkum edilir?' Sandıkta vicdanınızın sesini dinleyin ve oyunuzu kullanın" dedi.

BAŞKANLARDAN TALEP

Yeni seçilecek belediye başkanlarından istediği iki talebi açıklayan Kılıçdaroğlu, "Birinci talebim; seçildiğin andan itibaren hiçbir ayrım yapmadan bütün beldeyi kucaklayacaksın. Sen artık, bir partinin değil, Aydın'ın Büyükşehir Belediye Başkanısın. Dolayısıyla bütün Aydın'ı kucaklayacaksın, hiç kimseye ayrımcılık yapmayacaksın. 'Şu mahalle, şu ilçe bana oy vermedi, oraya hizmet götürmeyeceğim' demeyeceksin, her yere hizmet götüreceksin. Her yer eşit olacak. İkinci talebim; belediye başkanları para harcaması yapıyor. Az önce Özlem Hanım da söyledi, ‘Şu kadar liralık yatırım yaptık’ dedi. ‘Bu yatırımı, ikiye, üçe katlayacağım’ dedi. Bu kimin parası? Sizlerin ödediği para. Bir belediye başkanı her kuruş harcamanın hesabını millete vermeli. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız, bunu yapıyor. Diğer belediye başkanlarımız da bunu yapıyor. Yeni seçilecek belediye başkanlarımdan da bunu istiyorum. Sadece bir konuda ayrımcılık yapabilirsin diyoruz. Nedir o konu? Eğer bir mahalle çok fakirse oraya pozitif ayrımcılık yapacaksın, oraya daha fazla yatırım yapacaksın ve onların yaşam standardını yükselteceksin. Bizim belediye başkanlarımızın yönettiği beldelerde, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Fakir aile varsa elektrik parasını, su parasını, doğalgaz parasını düşüreceksin. O ailenin, açlık sınırı altındaki olan hayat standardını en az 2 bin 900 liraya çıkaracaksın" diye konuştu.

AYDINLI VATANDAŞLARLA EL SIKIŞTI

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Millet İttifakı adayları ile halkı selamladıktan sonra Aydın sokaklarındaki vatandaşlarla tokalaşıp kentten ayrıldı.