Yap-işlet-devlet modeliyle ihale edilen Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ile ilgili ihalede komisyona başkanlık yapan Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş, Aydın-Denizli Otoyolu ve sonraki etaplarda ihalesi yapılacak Denizli-Burdur ile Burdur-Antalya otoyollarının tamamlanmasıyla, İzmir-Antalya hattındaki 580 kilometrelik devlet yolunda 6-7 saat süren seyahatin, 440 kilometrelik otoyolla 3-3,5 saate ineceğini söyledi.

“19 KÖPRÜLÜ KAVŞAK”

Otoyol projesi ile iki turizm kentinin birbirine bağlanacağını kaydeden Tutaş, “Aydın-Denizli Otoyolu Projesi, Aydın ve Denizli gibi kentleri birbirine bağlamanın yanında, Pamukkale, Efes Antik Kentleri gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştıracak. Böylelikle Ege Bölgesi’ndeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine güvenli ve konforlu şekilde kara yoluyla ulaşılacak. Aydın-Denizli Otoyolu bünyesinde 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ile 5 hizmet tesisi yer almakta olup, yapım süresi 3 yıl olarak planlanmıştır. Otoyola 2 kesim halinde trafik garantisi verildi. Bunlar Aydın-Kuyucak kesimi günlük 35 bin otomobil eş değer, Kuyucak-Denizli kesimi ise günlük 32 bin otomobil eşdeğer şeklinde olacak. Geçişler otomobil ve kilometre bazında 5 avro/sent olarak ücretlendirilecektir” dedi. 
  İhaleye teklif veren konsorsiyum, Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Limited, Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığından oluşuyor