31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine yaklaşık 3 ay gibi kısa bir süre kalırken partiler tarafından da aday belirleme süreci devam ediyor. Son olarak CHP Aydın’da geçtiğimiz günlerde 4 ilçe başkan adayını daha açıklarken, bu ilçelerin arasında Efeler’in de olması İYİ Parti’yi hayal kırıklığına uğrattı. Özellikle uzun bir süredir ismi Efeler Belediye Başkan Adaylığı için anılan Recep Taner’in bu durumda aday gösterilme oranı sıfıra indi. Taner, Efeler için genel merkezler arasında görüşmelerin hala daha devam ettiğini ve bu kapsamda CHP’nin Efeler’de aday çıkarmasını doğru bulmadığını ifade etse de, CHP’nin bu süreçte adayını geri çekmesinin beklenmediği öğrenildi.

MECLİS ÜYELİĞİ ÜZERİNDEN ANLAŞILDI

Siyaset kulislerinde dolaşan bilgilere göre de İYİ Parti’nin, CHP’nin Efeler’den aday çıkarmasına yönelik olarak belediye meclis üyeliklerinde ilk dördü istediği ortaya çıktı. CHP'nin ise Atay’ın adaylığının çekilmesinin söz konusu olmadığını belirtip ilk dört meclis üyeliği yerine ilk iki meclis üyeliğini teklif ettiği öğrenildi. CHP ile İYİ Parti arasında pazarlıkların hala daha devam ettiği iddia edilirken belediye meclis üyelikleri için de İYİ Parti’de Ahmet Ertürk, Sabri Küçük, Semra Yücel, Şevki Çıldır, Ercan Demirkapı, Turgay Akgüller ve Filiz Mahleçlioğlu gibi isimlerin geçtiği öne sürüldü.

JESTE JEST YAPILACAK! 

Siyasi kulislerde, açıklanan son 4 ilçe belediye başkan adayının ardından CHP'nin henüz adayını belirlemediği Nazilli, Köşk, Buharkent, Kuyucak ve İncirliova ilçelerini ise İYİ Parti'ye bırakabileceği iddia edildi. Yapılan anlaşmaya göre Nazilli’ye karşılık Efeler’in verildiği öğrenildi. Bu kapsamda Nazilli’de Kürşat Engin Özcan, Buharkent’te de Yusuf Vural’ın isminin ön planda olduğu ileri sürüldü.

AKÇANAL NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Büyükşehir ve 17 ilçede aday çıkarmayı planladığı için eski il başkanı Betül Akçanal’ın görevden alındığı da iddia edilirken, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in partililerine belediye başkanlıklarından ziyade meclis üyeliklerine yönelmelerini tavsiye ettiği de öğrenildi. Bunun da parti tabanında tepkiyle karşılandığı ve beraberinde bazı istifaların yaşandığı kaydedildi.