Geçtiğimiz günlerde CHP’den aday adaylığını açıklayan Bekar, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Kahvaltının ardından konuşan Bekar, basın mensuplarını çok önemsediğini belirterek, “Özgür basının olmadığı ülke yargıda olmaz; yasamada yürütmede doğru olmaz. Basını önemsiyorum. Şayet görev bize verilirse ben şunu isterim kimse benim yandaşım olmasın. Bizim hatırımıza dayanarak kimse olumsuz eylemi göz ardı etmesin. Basın bana göre muhalif olduğu sürece basındır. Doğru şeyleri yazar, yakalaması gerekenler eksikliklerdir ve bunların üstüne gitmelidir. Beni eleştirdi ya da haber yaptı diye kimseye kin gütmeyeceğim” dedi.
  Bekar, CHP içerisinde ve Didim’de yaptığı hizmetleri anlatarak 31 yıldır Didim’de olduğunu, 17 yaşından bu yana CHP içerisinde yer aldığını söyledi. 2004 ve 2009 yılında Didim’de CHP’nin seçimleri kazandığını belirten Bekar, 2014 yılındaki seçim süreci sonrasını değerlendirdi.

ATABAY'I ELEŞTİRDİ

Bekar, 2014’teki adaylık sürecinde fikrinin alındığını belirterek, “Deniz, benim 30 yıllık aile dostumdur ama siyasette biraz üstten geldi. Ne parti ile, ne de toplumla bir siyasetçi gibi iletişim kuramadı. Bunu başaramadı. Bir belediye başkanının halkla ilişkilerini yüksek düzeyde tutması lazım. Bunu başaramadı. Partide ve toplumda inanılmaz oranda memnuniyetsizlik var ve bu bana da yansıyor. Partililer, 'Olmuyor, burayı kaybedeceğiz' gibi söylemlerle geliyor. Bu memnuniyetsizliğin oy vermemeye dahi gideceğini dile getirdiler. Bu bizi memnun etmiyor. Biz istiyoruz ki Didim’de CHP’liler çok mücadele verdi ama daha başarılı, halkla barışık daha katılımcı belediye istiyor.  Kendimizi dönüştürerek ve değiştirerek devam edeceğiz. Böyle bir hava olunca ben de geçmişi olan birisi olarak bu taleplere kayıtsız kalamadım. Adaylığımın altında yatan sebeplerden birisi bu olmasına rağmen sadece bu değil. Ben CHP’lileri ve Didim’i tanıyorum” diye konuştu.

"HALK MECLİSLERİ KURACAĞIZ"

CHP Aday Adayı Bekar, konuşmasında projelerini de anlatarak, “Didim için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızla yapabileceğimiz büyük bir projemiz var. Nedir bu? Apollon Tapınağı'ndan, Altınkum’a kadar olan bulvarı trafiğe kapatmak. Bu bulvar ve etrafını da kentin dokusuna göre değiştirip bir merkezi oluşturmak. Bu projenin çok ayakları var ama insanların nefes alabileceği, özgür olabileceği alanları yaratmak gerekli. Ayrıca Didim’de bacasız sanayi noktasında üretim ve kadın kooperatifleri kurmak. Bu hem ilçeye, hem de ülkeye katma değer katacak. Üretilen ürünlerin satışı ve pazarlaması noktasında üretici hali kurmak; bunlar her zaman yapılabilecek projeler. Ayrıca her mahalleye ücretsiz kreş açmak Didim için gerekli. Mağdur ve yoksul aileler için ücretsiz ulaşım kartları; bunlar belediyeye yük olmayacak hizmetlerdir. Ayrıca göreve seçilirsek belediye meclis toplantısından bir gün önce halkın, eski başkanların, partili olan STK’ların başkanlarının, mimarlar ve mühendislerin de görüşlerini sunacağı geniş halk toplantıları yapılacak ve gündem öncesinde tüm maddeler masaya yatırılacak. Belediye bünyesinde ayrıca halk meclisleri kuracağız” ifadelerini kullandı.