Karacasu İmam Hatip Ortaokulu tarafından Şehitler Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Cumhuriyet Savcısı Zuhal Solmaz, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aptullah Gölcük, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Memduh Yılmaz günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yaptı.

KARDEŞLER AYAKTA ALKIŞLANDI

Sudenur Kaptan’ın “Uyan” isimli şiiri okumasının ardından ilçede düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında Anaokulları arasında birinci olan Atatürk Anaokulu öğrencileri gösterilerini sahneledi. Okul öğrencilerinin tarihi olayları canlandırmasıyla katkı yaptığı gösteride ikiz kardeşler Elanur ve Yağmur Baş İstiklal Marşını okudu. Anaokulu öğrencilerinin performansı ayakta alkışlandı. Program Mehmet Akif Ersoy’un  hayatı ve onun istediği Asım’ın Nesli Gençliği videosu ile devam etti.

BAYRAK KAYMAKAMA VERİLDİ

İstiklal Marşı isimli tiyatro gösterisinin ardından sahneye daire amirleri çıktı. Aralarında Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürünün de yer aldığı 18 kişiden oluşan kurum müdürleri İstiklal Marşının 10 kıtasını şiir olarak okudu. Bugüne kadar hazırlanan programı izlemeye alışmış daire amirlerinin performansı merakla beklenirken heyecanlanan birkaç isim dışında aksaklık yaşanmadan İstiklal Marşı okundu. Gösterinin ardından açılan dev Türk Bayrağı, müdürleri temsilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fahrettin Kurak tarafından Kaymakam Büyüknalçacı’ya teslim edildi. Program düzenlenen yarışmalarda derece girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.