Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Aydın-Denizli Otoyol projesinin katkısı saymakla bitmez. Aydın için çok büyük proje. Bu projenin devamında Antalya otoyolu da yapılacak. Böylelikle Antalya’yı ziyaret eden turistler, bu yolu kullanarak kentimizdeki Afrodisias ve Nysa Antik kentlerini ziyaret etme fırsatı yakalayacak. Aydın ekonomisine her anlamda çok büyük katkılar sağlayacak olan bu projemizi yapacak olanlardan Allah razı olsun” dedi.

"EKONOMİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"

Aydın Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Aydın-Denizli Otoyolu, Aydın ekonomisine büyük katkı sağlar. Günümüzde en kıymetli şeylerin başında zaman geliyor. Şu anki haliyle iki saatte ulaştığımız Denizli’ye bu proje sayesinde çok daha kısa sürede varmak mümkün olacak. Ulaşım bu bölgede modernleşecek. Ayrıca bu projenin devamında Antalya Otoyolu da Aydın ekonomisine katkı sağlayacak. Antalya’ya gelen turistler, Meryem Ana ve Efes gibi bölgeleri ziyaret etmek için Aydın yolunu kullanacak. Biz bu projeyi destekliyoruz. Ekonomimize büyük katkı sağlayacak. Projenin kısa sürede hayata geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.  

"HEYECANLA HİZMETE AÇILMASINI BEKLİYORUZ"

Aydınlı iş Adamı Yalçın Pekgüzel, “Ülkelerin ulaşım yollarının trafikten arındırılmış olması, gelişmişlikle ölçülür. Bu anlamda Aydın-Denizli Otoyolu, sanayi, lojistik ve turizm açısından kentimize büyük fayda sağlayacak. Denizli’den Aydın’a gelecek olan insanlar bizler için fırsatlar oluşturacak. Akabinde yapılacak olan Antalya otoyolu da turizm açısından ilimize büyük kazanımlar oluşturacak. Projenin büyük bir heyecanla hizmete açılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.  

"AYDIN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi (MKYK) ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Bu proje Aydın için çok önemli. Ekonomik, lojistik başta olmak üzere birçok konuda kentimize büyük fayda sağlayacak. Aydın’a havaalanı olmasını savunuyorum. Bu anlamda havaalanı olduğunda Denizlili hemşehrilerimiz, otoyolu kullanarak Aydın’a gelir ve havaalanını kullanır. Şu anki mevcut yolda Denizli’ye varmak yaklaşık 2 saatlik bir zamana ulaşıyor. Bu otoyol projesiyle insanlar daha modern bir yolda, daha kısa sürede Denizli’ye ulaşma imkanına kavuşacak. Proje Aydın çok büyük değer katacak” dedi.