Aydın’da bir ilk olarak Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi binasında gerçekleşen eğitim seminerine, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, Aydın AFAD Müdür Vekili  İrfan Aral, AFAD Eğitim Şefi Suat Sönmezışık ile dernek üyesi görme engelliler katıldı.

“AYDIN’DA EĞİTİMLER YAYGINLAŞTIRILACAK”

Eğitim semineri öncesinde konuşan Vali Yardımcısı Günay, “Belki de bu eğitim sadece Aydın’da değil Türkiye’de de bir ilk olarak gerçekleşiyor. AFAD olarak bu eğitim semineriyle sizlerin deprem ve yangın gibi doğal afetler sırasında yapmanız gerekenler hayati önem taşıyor. Derneğimizin bu yöndeki talebiyle bir ilk gerçekleştirmiş olduk, verimli olacağını umuyoruz” dedi. 
  AFAD olarak eğitimlere çok önem verdiklerinin altını çizen AFAD Müdür Vekili Aral, “Bu ilk kez Aydın’da gerçekleşiyor. Bundan sonraki süreçte bu eğitimleri daha farklı ortamlarda gerçekleştirerek yaygınlaştırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“BRAİLLE ALFABESİ İLE KİTAPÇIK BASILIP DAĞITLACAK”

Aydın Valiliği’ne AFAD ile koordinasyon kurularak eğitim verilmesi noktasındaki hassasiyeti için teşekkür eden Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Özen, “Bizlerin bu talebini anında cevap vererek yerine getirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkezi işbirliği ile daha önce afet bilincinin oluşması için kitapçık bastırılmıştı. Başbakanlık AFAD Eğitim Dairesi Başkanlığı ile biz tekrar iletişime geçerek buradaki görme engelli arkadaşlarımıza yönelik afet bilincinin oluşması için hazırladığımız bu projenin ilk olması nedeniyle de tekrar ‘Braille Alfabesi’ ile kitapçık basılarak dağıtım yapacağız” ifadelerini kullandı.
  Konuşmaların ardından AFAD Eğitim Şefi Suat Sönmezışık, slay gösterisi eşliğindeki anlatımıyla görme engellilere, deprem ve yangın gibi doğal afetlerde öncelikli olarak yapılması gerekenlere ilişkin bilgilendirmede bulundu.