Didim Belediye Meclisinin Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığındaki toplantıya mazeretli olarak meclis üyelerinden CHP’li Ercan Atasoy ve Sevinç Karataş, DSP’li Mustafa Kıray ile bağımsız meclis üyesi Onur Çağlar katılmadı. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Maşallah Subaşı’nın ilçe başkanı olması sebebiyle görevinden ayrılmasının ardından yedek meclis üyesi Mehmet Avcı ilk toplantısına katıldı.
  Gündeme geçilmeden önce meclise verilen 4 ek gündem maddesi okunarak kabul edildi. Gündemin ilk maddesinde yer alan Akyeniköy Mahallesi 666 ve 1831 parsellerde konut+ ticaret+donatı alanları ilave uygulama imar planı teklifi, ikinci maddede yer alan ada bazındaki yapılaşmalarda çatı tipinin belirlenmesi için Mimari Estetik Komisyonuna yetki verilmesi konusu ile üçüncü maddede yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 22 Mayıs 2018 tarih ve 315 sayılı parka Bahri Aşık ismi verilmesi konulu yazısı, İmar Komisyonuna havale edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise belediye ile dernek, vakıf ve meslek odaları arasında işbirliği yapmak üzere protokol hazırlanması ve imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu oy çokluğuyla kabul edildi.

“BÜYÜKŞEHİR VE DİDİM BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİNE BAŞLAYACAK”

Gündeme alınan ek gündem maddesinde ilkinde yer alan Didim Belediyesi Kültür Merkezi'nin yerinin tamamlanması konusunda protokol yetkisi verilmesi hususunda Başkan Atabay meclise bilgi verdi. Atabay, konuyla ilgili şunları kaydetti: “İlçemizde bir kültür merkezi inşaatı var, tamamlanması için bütçeden bir şey ayıramadık. Ardından Bakanlık nezdinden çalışma yaparak Vergi Dairesinin yanındaki yeri planlarda kültür merkezi olarak işledik ve yerin yarısı da mal müdürlüğüne bırakıldı. Valilik onayına rağmen müsteşarlık burayı satışa çıkardı. Bu bir siyasi tutumdur çünkü devletin 4 bin metrekarelik yerin parasına ihtiyacı yoktur. Bu konuda itirazımı yaptık, tahsis öyle kaldı. Biz de elimizde bu denli büyük hazine arazisi olmadığından Kültür Merkezi inşaatıyla ilgili bir tahsis kararı aldığımızdan burayla ilgili çalışma başlattık. Bu yerin üzerinde hacizler olduğundan Aydın Büyükşehir Belediyesi burayı alamadı ama biz bu yeri 75/A bendi gereğince iki kurum anlaşarak bir işin yapılabileceğini yasal olarak bulduk. Burayı Büyükşehir Belediyesi yapacak, sonra da bize verecek” dedi. 
  Başkan Atabay’ın açıklamalarının ardından bazı AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin de 'evet' oylarıyla karar oy çokluğuyla kabul edildi. Ek gündemdeki diğer maddeler ise İmar Komisyonuna havale edildi.