Cumhur İttifakının AK Partili belediye başkan adayı Mümin Kamacı, seçim ofisinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda AK Parti İlçe başkanı Maşallah Subaşı ile meclis üyesi adaylarının da hazır bulundu. İlçe Başkanı Subaşı basın toplantısının Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’ın 2014 yılında vaat ettiği ve gerçekleştirmediği projelerle ilgili olduğunu belirtti.

"ATATÜRK ÜZERİNDEN UCUZ POLİTİKA YAPMASIN"

Cumhur ittifakının AK Partili belediye başkan adayı Mümin Kamacı konuşmasında Millet ittifakının CHP’li belediye başkan adayı ve belediye başkanı A. Deniz Atabay’ın tanıtım toplantısında sözlerine cevap vererek başladı. Kamacı; “CHP’li belediye başkan adayı proje toplantısında bize vuruyor. Biz Didim’de barış ortamı içerisinde ve ortamda mücadele eden bir yapıyız. Biz kimsenin saçına gözüne ilacına karışmıyoruz; vatandaşlar hislerini dile getiriyor. İnsanların duyguları vardır ve onu sloganlar dile getirir. O sloganları ve lakapları onlar yakıştırır. Kimse kendini cumhuriyetin kurucusu Atatürk ile kendisini özdeşleştirmesin. Kimse Atatürk üzerinden ucuz politika yapmasın. Bunu şiddetle kınıyorum" dedi.

2014 PROJELERİNİ HATIRLATTI

Didim’de 4 belediye başkan adayının olduğunu belirten Kamacı, CHP adayının dışında diğer partilerin projelerini görmediğini belirterek, mevcut belediye başkanının 2014’de söz verdiği ve hayata geçirmediği bir çok proje olduğunu hatırlattı.

“PROJELER ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

Kamacı “Akbük seyir terası, sağlık turizmi, Akbük ve Akyeniköy altyapı projeleri, spor turizmi, Eskiköy projesi, sağlık turizmi,12 ay turizm, kutsal yol projesi, amfi tiyatro, turizmcilere teşvik, temizlik hizmetlerinin özelleştirilmesi, İstihdam projeleri, Fevzi paşa imar projeleri, cenaze hizmetleri, Akköy projesi, daha yeşil Didim, yenilenebilir enerji, kurvaziyer gemi iskelesi” gibi projelerin yapılmadığını belirtti. Projelerin bir çoğunu esprili dille eleştiren Kamacı, “Didim’de turizm patlaması yaşandı; insanlar sağlıklı, herkese iş sağlandı. Akköy şirince gibi oldu. Fevzi paşadaki imar sorunu 3-5 ay sürdü sonra planlar iptal oldu. Didim’de kurvaziyer gemiler geldi” diyerek eleştirilerde bulundu.

“DİKİLİ AĞAÇLAR YOK”

Kamacı mevcut yönetimin Didim’de dikili ağacının olmadığını belirterek “Sağ olsunlar Eskiköyde mezarlığın duvarlarını yaptılar ama mezar yeri yok. Kreş açtılar sağ olsunlar, birkaç park kazandırdılar. Toplu taşımada da sarı civcivler var hal böyleyken yapacakları projeleri anlatıyorlar.”sözleriyle eleştirdi.

“TERCİH DİDİMLİLERİN”

Yeni dönemde de 23 projelerle Atabay’ın halkın karşısına çıktığını kaydeden Kamacı; “Vatandaş artık bunu yemiyor, tercih Didimlilerin. 18 gün sonra Didimliler cevabı sandıkta verecek. 31 Mart’ta belediye başkanı seçilecek.  Siyasiler aynı yerde ama biz ekip olarak seçildiğimiz ben Deniz Atabay’ın da belediye başkanı olacağım ve herkese aynı mesafede olacağız. Didimliler kimi Atatürkçü kimin halkın yanında odluğunu bilecek" ifadelerine yer verdi.