Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) kurumsal çalışmalar kapsamında bir oyuncak firmasıyla işbirliği yaparak, 'Sahipsiz Hayvanlar Kumbarası' projesi başlattı. Bu çerçevede oyuncak firmasının ülke genelindeki mağazalarında satılan oyun hamurundan elde edilen gelirin 2 lirası, HAYTAP'a aktarıldı. Proje sayesinde ADÜ Veteriner Fakültesi'ne yoğun bakım ünitesi alındı.

"HAYVANLARIN YAŞAM YÜZDESİ ARTACAK"

HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, yoğun bakım ünitesini, ADÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy'a teslim etti. Dekan Gürsoy, bağışlanan ünite ile ameliyat sonrası hayvanların yaşam yüzdesinin artacağını söyledi.

6 BİN LİRAYA ALINDI

Başkan Tekinbaş ise kurumsal işbirlikleri ile sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını belirterek, "Çocuklar aldıkları oyun hamurları ile sokak hayvanlarına can oldu. 'Sahipsiz Hayvan Kumbarası' projesinde biriktirilen 6 bin lira ile ADÜ Veteriner Fakültesi'ne bir yoğun bakım ünitesi kazandırdık. Bundan sonra da sokak hayvanları için projelerimiz devam edecek" diye konuştu.