Efeler Belediyesi ve Envirotek Firması işbirliği ile düzenlenen seminer, Efeler Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Efeler Belediyesi Başkan Vekili Halis Günday, Başkan yardımcıları, daire müdürleri, belediye personeli, muhtarlar ve ilçe belediyelerden davetlilerin katıldığı seminerde insan sağlığı için risk yaratan sivrisinekler, hamam böcekleri, kemirgenler ile taşınan hastalıklar ve bu zararlılarla mücadele konularında bilgiler verildi.

“FİZİKİ MÜCADELE KADAR KÜLTÜREL MÜCADELE DE ÖNEMLİ”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Gülhiz Gürbüz Bideci, “Hastalık taşıyan canlılara karşı yapılan fiziki mücadele kadar kültürel mücadelenin de bir önemi bulunmaktadır. Her yıl hazırladığımız binlerce afiş ve broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturduk. Mücadelemize katılımın önemini ve neler yapabileceklerini anlattık ve anlatmaya da devam edeceğiz. Bu görev Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda bulunmaktayken ilimizde ilçe belediyelerine verilmiştir. Bu sebeple ilçelerimiz kendi imkanları ile kullandıkları ürün ve çalışmalarla sınırlı kalmıştır” ifadelerini kullandı.  

"PİLOT MAHALLEDE BAŞARILI SONUÇ ALINDI"

Seminer programında halk sağlığını tehdit eden ve büyük rahatsızlıklara neden olan hamam böcekleri ile şehirsel alanda jel metodu ile mücadele konusu da işlendi. Efeler Belediyesi tarafından şehirsel alanda jel metodu ile hamam böceği mücadelesi kapsamında yürütülen ve pilot bölge seçilen 7 Eylül Mahallesi’nde alınan başarılı sonuçlar da katılımcılara sunuldu.  

SUNUM YAPILDI

Efeler Belediyesi İlaçlama Birimi Mesul Müdürü Mithat Yıldırım, Efeler Belediyesi Vektörle Mücadele İlaçlama Çalışmaları; Envirotek Teknik ve Projeler Direktörü Didem Özkan, Efeler Belediyesi Şehirsel Alanda Hamam Böceği Mücadelesi Pilot Proje Çalışmaları; Güney Avrupa Sorumlu Müdürü Maribel Tomas Alvear, BASF Hamam Böceği Mücadelesinin Önemi, Hamam Böceği Biyolojisi ve Davranışları, Hamam Böceği Mücadelesinde Jel Metodu ve Spreyleme Metodunun Karşılaştırılması ile Hamam Böceği Mücadelesinde İyi Uygulamalar ve Goliath Jel konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.