Efeler ilçesindeki Zincirli Han Otel’de düzenlenen iftar yemeğine Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Reşit Akçalı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Basın İlan Kurumu Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, çeşit vakıflardan temsilciler ve davetliler katıldı.

VAKIF MÜESSESESİNİ ANLATTI

Programda konuşan Başkan Vekili Akçalı, “İyilik, merhamet, şefkat çatısı olan vakıf, bir mülkü halkın menfaatine ebedi olarak tahsis etmek demektir. Bu davranışın arkasında herhangi bir mecburiyet veya zorlama yoktur. Sadece iyilik şefkat, yardımlaşma ve dayanışma arzusu vardır. Vakıf, veren ile alan arasında bir köprü vazifesi görür. Vakıf hem dini, hem de insani müessesedir. Dinimiz insanlara, muhtaçları doyurmayı, giydirmeyi, yokluk içinde olanların her çeşit zaruri ihtiyaçlarını karşılamayı bir vazife olarak yüklemiştir. Bu vazifenin İslam aleminin en hayırlı ayı olan Ramazan ayında vakıfların kuruluş gayesine uygun olarak yerine getirilmesi için her zaman en uygun fırsat olmuştur” dedi.

“VAKFETME DUYGUSUNDA ALDATMA YOKTUR”

Akçalı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Camiler, medreseler, darüşşifalar, yetimhaneler, yurtlar, aş evleri gibi hayır kurumları hem Allah inancı, hem de ibadet amacıyla yapılmıştır. Vakfetme duygusu sadece vermektir. Hiçbir karşılığı olmadan, çıkar gözetmeden, hiçbir menfaat bulmadan sadece vermektir. Yüreğinden, gönlünden, malından, canından, özünden vermektir. Vakfetme duygusunda riya, aldatma, iki yüzlülük yoktur. Samimiyet, tutarlılık vardır.” 

“7 BİN 280 KİŞİYE BURS VERDİK”

AYESOB olarak 1990 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nı kurduklarını ifade eden AYESOB Başkanı Çetindoğan ise, “Şu ana kadar bu vakıftan 7 bin 280 kardeşimize 8 ay boyunca burs vermişiz. Bugüne kadar da miktar, bugünkü parayla 5 milyon TL. 1992 yılında iş yeri yanan, hasta olan, çalışamaz durumda olanlara da bugünkü parayla 2 milyon lira para dağıtmışız. Şu anda vakfımız hala devam ediyor. Bu sene 592 öğrenciye 8 ay boyunca burs dağıtıyoruz. İnşallah bunu binlere, bin 500’lere çıkarmak için uğraşıyoruz. Tabi ki bu bütçe meselesi, gelen yardımlar meselesi ama ilelebet inşallah vakfımızı devam ettirip, burslara devam edeceğiz, esnafımıza yardım etmeye çalışacağız” diye konuştu.