Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP İl Başkanı Bayram İnci ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP’li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Bozdoğan Belediye Başkanı Salih Tümer Apaydın, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya da katıldı.

"HERKES BİLİNÇLENDİRİLECEK"

Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Özlem Çerçioğlu, belediye başkanlığı görevine geldikten sonra bazen bir kadın, bazen bir anne ve bazen belediye başkanı gibi bakış açılarıyla şehri yönetmeye çalıştığını kaydederek, son dönemde toplumun baş belası olan uyuşturucu konusunda yaklaşan tehlikenin farkında olduklarını söyledi. 
  Ülke genelinde ciddi bir sorun haline gelen uyuşturucu konusunda Aydın’da da sarı alarm durumu olduğuna değinen Çerçioğlu, “Son yıllarda ülkemizde uyuşturucu kullanımı çocukluk yaşlarına kadar düşmüş durumda. Bu konuda ilimiz için, geleceğimiz için yerel yönetimler olarak önlem almamız gerektiğini düşündük. Aydın, uyuşturucu kullanımı konusunda çok vahim bir durumda değil ama biz gelecek için önlem almak durumundayız. Yaklaşan tehlike konusunda bir şeyler yaparsak diğer illerden önce yaraya müdahale etmiş olacağız ve birçok kişiyi bu illete ulaşmadan kurtarabileceğimize inanıyoruz. Bu konuda ulusal ve uluslararası dernek ve vakıflar ile ortaklaşa çalışarak öncelikle ilimizdeki herkesi bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Daha sonra kurulacak merkezimizde bu kişilerin bu illetten kurtulması için bütün resmi kurumlar ile işbirliği içinde çalışma yürüteceğiz. Bu uyuşturucu illeti ile insanlarımızın kanına girdikten sonra uğraşacağımıza biz öncesinden önlem almak istiyoruz” dedi.

“KÖYLERDE DAHİ YAYGINLAŞTI”

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran ise Ege Bölgesi’nde ve Aydın’da uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmaya başladığına dikkat çekerek, "Çok büyük bir tehlike altındayız” diye konuştu. Türkiye’de 2011 yılından bu yana uyuşturucu kullanımının 11 kat arttığını dile getiren Cankurtaran, “Türkiye AB ülkeleri arasında uyuşturucudan ölüm sayısında maalesef birinci sırada. Uyuşturucu kullanma yaşı maalesef 10’a kadar indi. Bağımlılığın arttığı yerlerde suç oranları da artıyor. Uyuşturucu kullanımı daha birkaç yıl öncesine kadar büyükşehirlerde görülen bir vakayken, bugün köylerde dahi uyuşturucu kullanımı yaygınlaşır hale gelmiştir” şeklinde konuştu.

"HAYAT KURTARACAĞIZ"

Aydın’da yapılacak çalışmalar konusunda da konuşan Yasemin Öney Cankurtaran, “Öncelikle insanlarımızın bugün çok rahat ulaşabildikleri uyuşturucu maddeler konusunda ve bu maddelerin insanlarımızı ne hale soktuğu konusunda bilinçlendirme çalışması yapacağız. Aydın’da imamından, öğretmenine, ev hanımından öğrencisine varana kadar bu illetin zararlarını anlatacağız. İkinci kısımda ise bu illete bulaşmış kişiye psikolojik destek verip tıbbi tedavi gerekenleri hastanelere yönlendireceğiz. Ama bu illet ile mücadelenin yüzde 95’ni psikolojik destek oluşturuyor. İstanbul Avcılar ve Beylikdüzü'nde 56 hayat kurtardık. Aydın’da da inşallah hayatlar kurtaracağız. Bu işin siyaseti olmaz” ifadelerini kullandı.