Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Karacasu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen buluşmada Başkan Çerçioğlu'na Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Karacasu İlçe Başkanı Mesut Büyükgümüş, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Güllü Büyükgümüş, İYİ Parti Karacasu İlçe Başkanı Aydın Güvendi, İYİ Parti Karacasu İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvendi, önceki dönem İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Ali Küpelioğlu ile çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcisi eşlik etti.

KADINLARA SÖZ VERDİ

Kendisini karşılayan ve Karacasu Kültür Merkezi'ni dolduran coşkulu kalabalığa teşekkür eden Başkan Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Aydın'a birçok yatırım yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi. Çine’de ve Koçarlı’da açılan kadın kooperatiflerinden birisinin de Karacasu'da kurulduğunun ve çok yakın zamanda hayata geçeceğinin müjdesini veren Başkan Çerçioğlu, “Çine’de bir kadın kooperatifi kurduk. O kadınlar çiçek üretimi yapıyor. Biz bunları satın alıp Aydın genelinde çevreyi bunlarla güzelleştiriyoruz. Değerli başkanımızla da konuştuk. Şimdi hayata geçirilmesi kaldı. En kısa sürede Çine’de olduğu gibi burada da bunu hayata geçireceksiniz. Amacımız kadınların ekonomik anlamda özgür olması. Kadınlarımız el emeği ile ürettiklerini kadın pazarları kurduk, orada el emeği ile ürettiklerini satışa sunuyorlar. Organik ve sağlıklı. Aynısını Karacasu’da da sayın başkanımızla gerçekleştireceğiz. Kadınlarımızın ekonomik olarak kalkınmalarını sağlayacak yatırımlarımız, çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi.

“KARACASU'YA 51 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK”

Zor durumda kalan çiftçinin her zaman yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Çerçioğlu, “Çiftçimizin bir yıl emek vererek, para dökerek ürettiği mahsulünü tarlada bırakmayız. Zor durumda kalan çiftçimizin imdadına Hızır gibi yetişiriz. Ege Et'le başlattığımız çalışmaları, Ege Yem'le ve önümüzdeki hafta da Ege Süt'le hayata geçiriyoruz. Üreticilerimiz Ege Yem'den en pahalı olan girdi kalemi olan yemi piyasaya göre yüzde 10 daha ucuza alacak. Önümüzdeki haftadan itibaren de Ege Et marketlerinde çiğ sütü de vatandaşlarımızın tüketimine sunuyoruz. Biz her zaman çiftçimizin yanındayız" diye konuştu. Başkan Çerçioğlu, "50 yılda yapılmayanı yaparak 5 yılda Karacasu'ya 51 milyon liralık yatırım yaptık" ifadelerini kullandı.

SÖZLERİ UZUN SÜRE ALKIŞLANDI

Kendisini desteklemeye gelen herkese teşekkür eden Başkan Çerçioğlu’nun, “Sizler bir kentin geleceğine yön veriyorsunuz. Ben sizden bize destek olmanızı istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Aydın’ın insanları vefalıdır. Kimin hizmet ettiğini, etmediğini bilirler. 31 Mart’ta kime oy vereceğini çok iyi bilir. Biz asla siyaset yapmadık. Sosyal yardımlarda adil ve eşit davrandık. Çünkü biz inançlıyız. Ben olduğum sürece kimse karnı aç yatağa girmez, kimse soğukta üşümez. Her belediye park yapar, bina yapar. Bu zaten bizim asli görevimiz. Önemli olan o kentte yaşayan insanların mutlu ve huzurlu olması. Aydın’ın insanları zekidir, vefalıdır; kendisine hizmet edeni de etmeyeni de unutmaz” sözleri uzun süre alkışlandı.

"PROJENİN YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI"

Başkan Çerçioğlu, toplantı öncesinde ve sonrasında Karacasu Pazarı'nı ve esnafı da ziyaret edip vatandaşlara hayırlı işler diledi. İlçeden ayrılmadan önce Ses Gazetesi'ne konuşan Çerçioğlu, kooperatifin üretime geçip kadınlara para kazandırır hale gelmesi için çalışmalarını yaptıklarını ifade ederken, “Tarım Daire Başkanlığımız ön çalışmalarını bitirdi. Yüzde 70’i tamamlandı. En kısa sürede Çine’de olduğu gibi burada da devam edeceğiz. Bazı eksikleri vardı onların. Onlar da tamamlandı. Şimdilik mantar üzerine ama kadınlarımız biz bu bölgede başka şeyler de üreteceğiz derlerse ona da açığız” ifadelerini kullandı. Çerçioğlu, kadınların ürettiği ürünleri Büyükşehir'in alacağını ve pazar sorunun yaşanmayacağının altını çizdi.

“ÜRETİCİNİN TARLADA NEYİ KALIRSA ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çerçioğlu kendisine, “Tarladan portakal almakla olmaz” şeklinde eleştiri getiren bir adaya sert sözlerle yüklenirken, şunları kaydetti: “Zaten biliyorsunuz tarım oldukça zor günler yaşıyor. Tarım girdi maliyetleri oldukça yüksek. Biz bu konuda şunu söyleyelim. Tarlada üreticinin nesi kalırsa almaya hazırız. Geçen gün bir aday demiş ki 'Bu işler tarladan portakal almakla olmaz.' Yav kardeşim sen üreticinin ne durumda olduğunu bilmiyorsun? Senin için o portakal önemli olmayabilir. İnsanlar o üründen gelen gelirle geçiniyor bir yıl boyunca. Düğününü, sünnetini yapıyor, borcunu ödüyor. O da tarlada kalsa üretici biter. Biz koşturuyoruz bir yardım ediyoruz. Üretici, çiftçi kan ağlıyor. Siz 5 yıldızlı otellerde gününüzü geçirirsiniz. Halktan kopuk olmasanız zaten bu soruyu sormazsınız. Neden almayayım, aksın mı koksun mu? Elbette alacağım. Aydın’da tarlada nesi kaldıysa üreticinin biz dün aldığımız gibi yarında almaya devam edeceğiz. Yandım dediği anda biz yanında olmaya devam edeceğiz."

Haber Videosu