Bu yıl Birleşmiş Milletler (BM) Resmi Takvimi’ne de girmeye hazırlanan Global Wellness Day kutlamalarında Cem Akcan ile “Yoga”, Baha Cemali ile “Body Boost”, Ayşegül Demirsoy ile “Zumba”, Ebru Karaduman ile “Çocuklar Sporda” programları ve Kaan Öztürk Konseri gibi farklı etkinliklere imza atıldı. Etkinliklere ek olarak tüm gün çocuklar için resim sergisi, tang-run, uçurtma atölyesi gibi özel aktiviteler de gerçekleştirildi. Etkinliğe Belediye Başkanı Ömer Günel’in yanı sıra meclis üyeleri Tibet Özer ile Mehmet Sarıdede de katıldı.

TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA YAYILDI

Küresel Sağlık Günü'nün Kurucusu Belgin Aksoy, iyi yaşamın önemine dikkat çekti ve hedeflerini anlattı. Aksoy, “Ne mutlu ki 8. yılına giren Global Wellness Day, 7 kıtada 150 ülkede, Everest Dağı’nın zirvesine GWD bayrağının taşınması da dahil olmak üzere, 5 binden fazla noktada sadece ücretsiz aktiviteler ile kutlanan, uluslararası bir gün haline geldi.  Cumhurbaşkanlarından okullara, belediye başkanlarından hastanelere, dünyaca tanınmış iş insanlarından uluslararası başarılara sahip sporculara kadar birçok kişi, kurum, global marka Global Wellness Day’e desteğini vermiş bulunmakta. Bugün 300 milyon kişinin hayatına dokunabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dilin, dinin, ırkın, siyasetin tüm sınırlarını kaldırmayı başarmış bir günü yaratıp tüm dünyaya yayılmasını sağlamak bir hayal ile başladı, geceyi gündüze katıp çalışınca gerçeğe dönüştü. Bir Türk kadını olarak, dünyada bir günün kutlanmaya başlanmasını sağlamış  olmaktan dolayı duyduğum mutluluk tarifsiz" ifadelerini kullandı.

DAHA İYİ YAŞAM İÇİN 7 KURAL

Küresel Sağlık Günü'nün daha iyi bir yaşam için önerdiği '7 Adımlık Manifestosu'nun olduğunu söyleyen Aksoy, “İyi yaşamı bir hayat tarzı haline getirmek için Global Wellness Day, bu yedi basit adımı atmayı amaçlıyor. Önemli olan, hepsi olmasa bile bunların en azından birkaç tanesini düzenli olarak günlük hayatın bir parçası haline getirebilmek. Bir saat yürüyüş yapın, daha fazla su için, plastik şişe kullanmayın, doğal gıdalarla beslenin, iyilik yapın, sevdiklerinizle aile yemeği yiyin ve saat 22.00’de uyuyun" dedi. Belgin Aksoy’un, Türkiye’de başlatıp yüzlerce ülkeye yaydığı Global Wellness Day, Türkiye merkezli olarak aynı gün 150 ülkede, 5 binden fazla noktada, milyonlarca kişi tarafından halka açık ve ücretsiz olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.         

"İYİ YAŞAM HERKESİN HAKKI"

Sevgi Plajı’nda Kuşadası Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen Global Wellness Day kutlamasına katılan Belediye Başkanı Ömer Günel de, GWD kutlamalarının Türkiye’de ilk kez Kuşadası’nda yapılmasının ülkemiz ve Kuşadası’nın tanıtımı açısından önemine değinerek, “2012 yılında Türkiye’de doğup tüm dünyaya yayılan Global Wellness Day'i bu yıl ilk kez Kuşadası Davutlar Sevgi Plajı’nda kutluyoruz. Belgin Aksoy hanımefendinin Türkiye’den dünyaya bir hediyesi olan Wellness Day, 'İyi yaşam herkesin hakkı' mottosuyla globalleşerek birçok insana umut olmuştur. Bugün, Belgin Hanım sayesinde 7 kıtada, 150 ülkede, 5 binden fazla noktada kutlanan Global Wellness Day 'iyi yaşam günü'  dünyada 300 milyon kişiye ulaşmış durumdadır. Ülkemizde doğan ve dünyaya yayılan bu organizasyonun en az tanındığı ülkenin yine ülkemiz olması enteresan bir durumdur. Bu noktada uluslararası bir marka yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz Kuşadası’nda yine bir ilki yapmanın heyecanını taşıyoruz. Tüm misafirlerimiz hoş geldi. Tatilin merkezi Kuşadası’nda iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuştu.

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANIYOR          

Belgin Aksoy’un hayata geçirdiği Küresel Sağlık Günü'nün en önemli yanı tamamen gönüllülük esasına dayanıyor olması. Dünyanın dört bir yanında insanları fiziksel, zihinsel ve ruhsal anlamda daha iyi ve sağlıklı bir yaşama kavuşturmaya adamış kişiler ve kurumlar, hiçbir çıkar gözetmeden bu konuda toplumsal bir farkındalık yaratmaya çalışıyor. Etkinlik Kuşadası Sevgi Plajı’nda 2 bin  kişinin katılımıyla gerçekleşti. Dünyada ise sabahın erken saatlerinde Yeni Zelanda’da meditasyon ile başlayan kutlamalar, Hawaii’de danslarla son buldu.

Haber Videosu