Uzun süredir seçimle yatıp seçimle kalkılan ülke genelinde seçimler geride kalırken, şimdi ekonomi ile karşı karşıyayız. Halkta kriz beklentisi hat safhaya çıkarken, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, yüreklere su serpti. Her şeyin ortada olduğunu ifade eden Yunus Şahin, seçimlerin geride kaldığını hatırlatıp süratle aslımıza dönmemiz gerektiğini vurguladı.
  ‘BİZ NE BADİRELER ATLATTIK’
  Ekonomide üretim ve ihracatın önemine değinen Başkan Şahin, “Seçimler geride kaldı. Artık gündemimiz üretmek ve ürettiğimizi pazarlayabilmek olmalıdır. Artık işimize gücümüze bakmamız gerekiyor. Eksikliklerimiz, aksayan taraflarımız belli ve ona göre yol haritamızı belirleyip yol almamız lazım. Şu andaki durumda çözülemeyecek, abartılacak problemler yok. Doğru ve sistemli bir şekilde üretime yönelik, ihracata yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor. Biz ne badireler atlattık.” dedi.

‘AŞILAMAYACAK KONULAR DEĞİL’

Ülkenin üretim, ihracat, istihdam, Ar-Ge ve eğitim konularında doğru adımlar atarak hızlı bir şekilde çıkışa geçebileceğini kaydeden Mehmet Yunus Şahin, “Bakın biz oda olarak bir barakada oturuyoruz ama organize sanayide 700 bin TL’ye kreş açtık. TOBB’un Aydın’da yaptırdığı 24 derslikli okulu milli eğitime devretmek yerine ASTİM OSB yönetimine devrederek kolej havasında sanayicinin ihtiyaç duyduğu alanlarda kalifiye eleman yetiştirmeyi hedefledik. CNC, elektrik elektronik ve diğer alanlarda bölümler açarak sanayicinin en önemli sorunu olan kalifiye eleman ihtiyacını gidermek istiyoruz. Üretim, ihracat, istihdam ve eğitim konularında doğru adımlar atıldığı takdirde bunlar aşılamayacak konular değil. Kısacası şu anki durum göz önünde bulundurularak karalar bağlamaya gerek yok.” ifadelerini kullandı.