Nazilli'de seçim çalışması yapan Sezgin'e, İYİ Parti İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan ve partililer eşlik etti. Sezgin, STK ziyaretlerine Nazilli Ziraat Odası'yla başladı. Daha sonra Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Şehiriçi Minibüsçüler Birliği, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret etti. Ziyaretlerde başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Sezgin ve beraberindeki partililer, ilçenin sıkıntı ve talepleri konusunda fikir alışverişinde bulundu. Esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Sezgin, vatandaşlarla sohbet edip İYİ Parti için destek istedi.    

"HALKIN KENDİLİĞİNDEN TEVECCÜHÜ VAR" 

STK ziyaretleri öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sezgin, "Aydın'da İYİ Parti'yi nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Güzel bir sinerji  oluştu. Aydın'da çok başarılı bir mitingdi. İYİ Parti sosyolojik olarak suni bir parti değil. Gelen talep üzerine kurulmuş bir parti. Halkın kendiliğinden gösterdiği bir teveccüh var, ilgi var. Teşkilatlarımız gece, gündüz demeden fedakarlıklar içinde iyi çalışıyor" yanıtını verdi.

"27 MAYIS TARİHİ ÖZEL OLARAK SEÇİLDİ"

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'in Aydın mitinginde merhum Adnan Menderes'den söz etmediği yönündeki eleştirilere yanıt veren Sezgin, "Miting için 27 Mayıs tarihi özel olarak seçildi. Meral Hanım mitingin heyecanı içinde bu konuya değinmemiş olabilir ama özde mitingin anlamı, demokrasinin acı hatırasına atıfta  bulunmaktı. Aydın’la, Menderes’le dayanışma içinde olmasıydı. Aydın İstasyon Meydanı’nda 27 Mayıs’ı seçmek tesadüfi olamaz. Bizlerin başkaları gibi iddialı bir şekilde Demokrat Parti ve Menderes’i istismar edici şekilde bağırıp çağırmamızın anlamı yok" dedi. 
  Akşener'in Aydın'daki seçim tahminini de doğrulayan Sezgin, Aydın'dan birinci parti olarak çıkacaklarını söyledi.