Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Türk Sanat Müziği Korosu'nun 'Yaza Merhaba Konseri', Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda gerçekleştirildi. Konsere Ağrı Milletvekili İbrahim Taşdemir, emekli vali Yılmaz Ergün, derneğin eski başkanlarından Yusuf Özdemir ile Ankara’da yaşayan Egeliler katıldı.

APAYDIN'DAN TEŞEKKÜR

Konserin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Halil Apaydın, TBMM eski başkanlarından İsmet Sezgin’i rahmetle andığını belirterek, Türk sanat müziğinin en önemli kültür miraslarımızdan biri olduğunu, bu kültürel mirasımızı yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve sevdirmek için herkese görevler düştüğünü söyledi. Apaydın, 13 yıl önce koronun kurulmasının sağlayan Aydınlı Özben Sezgin Erkök’e de özverisinden dolayı teşekkür etti.  

ESERLER ALKIŞ ALDI 

Konser, Tumay Ayna’nın oynadığı harmandalı zeybeği ile başlarken, ardından Türk sanat müziğinin sevilen eserleri Şef Suat Yıldırım yönetiminde sunuldu. Koronun ve solistlerin seslendirdiği eserler büyük alkış aldı. Konserin ikinci bölümünde koronun söylediği Yörük Ali Türküsü'ne, Tumay Ayna’nın zeybek gösterisi eşlik etti. Koro Başkanı Özben Sezgin Erkök’ün seslendiği 'Kırmızı Gülün Alı Var' ve 'Neyleyim Köşkü Neyleyim Sarayı' şarkıları dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Konser, Şef Suat Yıldırım’ın kendi bestelediği iki eserin seslendirilmesiyle sona erdi.