Kuşadası’na geldiğinde bazen arkadaşlarında, bazen de otelde kaldığını söyleyen, en büyük hobisinin de resim yapmak olduğunu belirten Kiselyova, arkadaşı Esma Çankaya’nın tavsiyesiyle Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ni (EKODOSD) ziyaretinde, bahçe duvarlarına sanatsal katkı sağladı. Dernek bahçesindeki çiçekleri çok sevdiğini ve resimlerinde de genellikle çiçek kompozisyonlarını kullandığını söyleyen Kiselyova, “Bu bahçede oturup bir resim yapmayı çok isterdim deyince, dernek başkanı Bahattin Sürücü, 'Eğer resim yapmak istiyorsanız, dış duvarımıza yapın' dedi. Bunun üzerine büyük bir zevkle elime aldığım fırça ile duvarda çizmeye başladım" ifadelerini kullandı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLEN MEKAN OLDU

Resimleri Rusya’ya gideceği güne kadar yetiştirmek için çalışan Kiselyova, Kuşadası’nın endemik bitki türlerinden tüllüşah, çan çiçeği ve şakayıkın yanı sıra, nesli tehlike altında olan tepeli pelikan, Akdeniz foku, leylek, caretta caretta gibi hayvanların resimlerini EKODOSD'un duvarlarına işledi. Öte yandan resimlerin yapıldığı duvar, Kuşadası Kaleiçi’ni gezenler tarafından hatıra fotoğrafı çekilen bir mekan haline geldi.

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ  

Kiselyova ayrıca EKODOSD’un bahçesinde atık malzemelerle yaratıcılık çalışmaları yapan kadınlarla sohbet etti.  Kuşadası’yla ilgili bir şiir yazdığını aktaran Kiselyova, bunu Türkçe’ye çevirip bir beste çalışması da yapmak istediğini belirtti. Kiselyova, EKODOSD’a resim sanatıyla bir katkı yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Elena Kiselyova’ya yapmış olduğu sanatsal katkı için EKODOSD tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.