Buharkent’te bulunan işletmesinde ayakkabı satıcılığı yapan evli, 4 ve 10 yaşında iki çocuk babası Mehmet Çakıray Perşembe günü öğle saatlerinde iş yerinden ayrılmasının ardından kayıplara karıştı. Eşinin dükkanda olmadığını fark eden eşi Esin Çakıray, telefonla aradığı eşine ulaşamadı. Olay sebebiyle perişan olan eşi Esin Çakıray ve aile yakınları, Emniyet ve Savcılığa başvurdu. Emniyet, 24 saatlik sürenin geçmesinin ardından inceleme başlattı.

ARACI SARAYKÖY'DE BULUNDU

Çakıray’ın en son iş yerinden ayrıldığı gün olan Perşembe günü saat 12.00 sıralarında Denizli’ye bağlı Sarayköy ilçesindeki kapalı pazar yerinde görüldüğü öğrenildi. Kendisine ait 09 ZD 791 plakalı aracı Sarayköy’de bulunan Çakıray’ın izine burada da rastlanılmadı. Arama çalışmaları devam ederken Buharkent’te vatandaşlar Mehmet Çakıray’ın fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaşarak Çakıray’ın bulunmasına yardımcı olmaya çalışıyorlar.

“ARTIK HAYATINDAN ŞÜPHE EDİYORUZ”

Mehmet Çakıray’ın hayatından şüphe ettiklerini söyleyen, olayın üzüntüsünü derinden yaşayan ablası Şenay Çete, “Ne telefonundan sinyal geliyor, ne kendisinden haber alabiliyoruz. Orada kamera yok. Denizli Babadağ Karayolunda geçen herhangi biri gördü mü görmedi mi bilmiyoruz. Bunlar bizim için çok önemli. Bizim bildiğimiz hiçbir derdi yoktu. Sessiz, sakin biriydi. Eşi ve hepimiz perişanız. 60 saati geçti. Artık hayatından şüphe ediyoruz. Bir insan kendi isteyerek kaçmış olsa bile eşyalarını alır, yanına bir şey alır. Elini kolunu sallaya sallaya kimse kaçıp gitmez. Neden arabayı Sarayköy’e bırakıyor? Binlerce soru var aklımızda. Kardeşimin bir an önce ortaya çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.