Aydınspor 1923’ün zor zamanlardan geçtiğini dile getirerek takımı tüm şehrin kucaklaması gerektiğini söyleyen Erdem, “Bir takımı ayakta tutan o şehrin ahalisidir. Eğer bu kent Aydınspor 1923’e hep beraber sahip çıkarsa, o takım ayakta kalır ve başarılara doğru gider. Şehir takımlarını ayakta tutan en büyük etkenlerden birisi de yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimler eğer takıma tam destek verirse, arkasında tam olarak durursa ki Aydınspor 1923’ün çıkış noktası neydi? Aydın Belediyespor. Aydın Belediyespor, Aydınspor 1923 oldu. O bakımdan yerel yönetimin de sahip çıkması lazım. Diğer taraftar kalıcı tesislerin yapılması lazım. Kalıcı tesisler olacak ki, altyapıdan oyuncular yetiştirilmesi lazım. Bu işi çok iyi başaran spor kulüpleri var. Gençlerbirliği, Bursaspor, Altınordu gibi kulüpler bu işin en güzel örnekleri. Aydın’da maalesef tesisler yaptık, onu da korumayı başaramadık. Orası da zaten şu anda çok kötü durumda. Aydınspor 1923’e Aydın’ın bir markası olarak hepimizin sahip çıkması lazım. Şu, bu ya da öteki değil. Hepimizin. Aydın STK’lar, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Borsa gibi bütün yerel yönetimin sahip çıkması, destek vermesi gerek. Bunları koordine edecek olan da yerel yönetimdir. Biz de elimizden geleni her türlü yaparız” ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞ YILLARDAN GELEN KÖTÜ BİR SÜREÇ VAR”

Borçlarından dolayı takımın zor duruma girdiğini ifade eden Erdem, “Geçmişten gelen kötü bir süreç var. Hulusi Akşit döneminde mesela onlar bu takıma sahip çıkmaya çalıştılar. Ama birçok sıkıntı çektiler. Bundan ötürü de şehirdeki vatandaşlar takımdan uzaklaşıyorlar” dedi.

“2019’DA ŞAMPİYON DA YAPARIZ, STAT DA YAPARIZ”

Kendisine yöneltilen, “2019’da yerel yönetimi kazanırsanız, Aydınspor 1923 hakkında siz neler düşünüyorsunuz?” sorusuna gülümseyerek cevap veren AK Partili Erdem, “2019 yerel seçimlerini biz alsak da, almasak da, Aydınspor 1923’e her zaman sahip çıkmak durumundayız. Sürekli bunu dile getiriyorum zaten, hep birlikte sahip çıkmamız gerek diye. Ama 2019’da yerel seçimi alırsak da o zaman görürsünüz. Stadımızı da yaparız, takımı şampiyon da yaparız” diye konuştu.