Kimi dünyaya saray gibi evlerde gelir, kuş tüyü yataklarda yatar. Hatta daha dünyaya gözlerini açmadan onun için ailesini gelecek talaşı sarar. Kimi ise yokluk içinde gözlerini açtığı dünyanın çetin şartlarına hemen ayak uydurmak zorunda kalır. İşte 5 aylık Muhammed Yavuz da hayatın çetin şartlarıyla erken tanışmış bir bebek. Acarlarlı Olgun-Adile Yavuz çiftinin 5 çocuğundan biri Muhammed Yavuz. Her hafta Salı günleri onun için hayat sıra dışına çıkıyor. Evde ona bakacak kimse kalmadığı için anne ve babasıyla Efeler’in en büyük semt pazarında, tezgahta buluyor kendisini.

FASULYE VE BARBUNYALARIN ARASINDA VAKİT GEÇİRİYOR

İki kardeşi onunla beraber tezgahta. Diğer iki kardeşi ise okula gidiyor. Olgun ve Adile Yavuz çifti ise pazarda kendi ürettikleri sebze ve meyveleri satıp ailenin geçimini temin etmeye çalışıyor. Gün boyu tezgahın arkasında müşterileriyle ilgilenen anne, zaman zaman fasulye ve barbunyaların arasında gelen gideni izleyen Muhammed’in karnını doyuruyor.

MEYVE KASASI, UYKU ALANI

Daha sonra ise meyve kasasından yapılan yatağa yatırılan Muhammed uyuyarak anne ve babasının daha fazla müşterilerle ilgilenmesine olanak tanıyor. Hayatın zor şartlarını her gün yeniden hisseden anne Adile Yavuz, “Biz karnımızı pazarcılık yaparak doyuruyoruz. Salı günleri mecburen eşimle birlikte pazara ben de geliyorum. Evde 5 ay önce doğmuş bebeğime bakacak kimse yok. Bizim kazancımızla bakıcı da tutamayız. Maalesef bizim çektiklerimizi bebeğimiz de çekmek durumunda kalıyor. Allah’a şükür helal yoldan ekmeğimizi kazanıyoruz. Kimseye muhtaç olmadan çocuklarımızı yetiştirmenin gayretindeyiz. Bu hayattan da şikayetçi değiliz” diyerek yaşadıklarını anlattı.