Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Yunanistan’ın Sisam Adası'na kaçmaya çalışan kaçak göçmenleri taşıyan lastik botun battığı ihbarıyla harekete geçti. Kuşadası'na yaklaşık 5 mil açıkta su almaya başlayan bota 3 sahil güvenlik botu ve 1 sahil güvenlik helikopteri müdahale etti. Havadan ve denizden yapılan müdahalenin ardından ekipler, su alan bottaki 46 kaçak göçmeni kurtardı. Faciada hayatını kaybeden ve cesedine ulaşılan Irak uyruklu 4 yaşındaki Zeynep Fazıl, Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

"BOTUMUZU KASTEN BATIRDILAR" 

Bot faciasında kızını kaybeden Muhammed Fazıl, korku dolu anları anlattı. Botun kasten batırıldığını öne süren Fazıl, “İçinde bulunduğumuz bota ip bağlayıp bir süre çektiler. Sonra motorunu söküp aldılar. Ardından da çevremizde tur atarak bizi ölüme terk ettiler" dedi.

YUNAN TARAFI BOTU TÜRK KARASULARINA İTMİŞ 

Öte yandan Kuşadası Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, botun batırılmasıyla ilgili iddiaların araştırıldığını belirterek, “46 mültecinin kurtarıldığı olayda bir kız çocuğumuz rahmetli oldu. Olayla ilgili gözaltı şu an yok ancak orada ilginç bir durum var. Yunan tarafı sanki kendi kara sularından bizim tarafa doğru botu itmiş. Benzinlerini de alıp Türk tarafına doğru botu itip bırakmış. Benzin bidonunu alıp Türk karasularına doğru iteklemişler. Motor sökme değil, benzin bidonlarının alındığına dair ifadeleri var. Çevrelerinde gezerek sürüklendiklerine dair resmi bir bilgi yok ancak mültecilerin bu yönde de ifadeleri var” diye konuştu.