Helikopter ile Adnan Menderes Stadı'na inen Erdoğan ve beraberindeki heyeti protokol karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsle konuşma yapacağı Atatürk Spor Salonu’na geçerken, yol kenarında kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Erdoğan’ın geçiş güzergahı üzerinde bulunan ve mitingin yapılacağı alanın çevresindeki birçok bulvar, sokak ve cadde trafiğe kapatılırken, yoğun güvenlik tedbiri alındı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun önüne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Aydınlılara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın programına AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Medya ve Tanıtım Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu da katılırken Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve yönetimi ile partililer ise hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, terörle mücadelede gelinen son noktayı değerlendirdi. Şu ana kadar Suriye’nin kuzeyinde yürütülen operasyonlar kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 991 olduğunu açıklayan Erdoğan, “Şu an itibariyle 3 bin 991 teröristi etkisiz hale getirdik. Belki şu anda 4 bin olmuştur. Niye çünkü bizim şehitlerimizin bedeli ağırdır. O şehitlerimizin intikamını aldık, alıyoruz, alacağız. Tabi bu sadece Afrin’de. İçeride olanlar var, Irak’ın kuzeyinde olanlar var. Oralarda da yüzlercesini bu ara etkisiz hale getiriyoruz” diye konuştu.

“KÖTÜ KOMŞU BİZİ İMKAN SAHİBİ YAPTI”

Terörle mücadeleyi milli silahlarla yürüttüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’ne seslendi. Kötü komşunun ev sahibi yaptığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Bakınız şu anda Fırat Kalkanı Harekatı’nı gerçekleştirdik mi? Orada Efeler, Mehmetler gereğini yaptı mı? 2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüz altına aldık mı? Aynısını Afrin’de yaptık mı? Orada da 2 bin kilometrekarelik alanın daha fazlasını kontrolümüz altına aldık mı? Birileri afra tafra yaptılar. Ama biz kendi kararımızı kendimiz verdik. Ve Mehmetçiklerimiz Özgür Suriye Ordusu ile beraber oraya girdi ve evet o teröristleri derdest etti ve bu teröristler de oradan kuyruklarını bacaklarının arasına alıp kaçtılar. Bak nereden nereye geldik. Bunlar biz gelmeden önce var mıydı? Yoktu. Amerika’nın kapısına gidersin. ‘Bana bunlardan ver’ dersin paramla alacağım. Bugün git yarın gel. Ondan sonra da bize ne derlerdi, aynen şunu söylerlerdi çok enteresan, ‘Kongre izin vermedi’ İyi ki vermemiş. Kongre izin verseydi biz silahlarımızı, İHA’larımızı yapamayacaktık. Halen onlardan alıyor olacaktı. Ama kötü komşu bizi imkan sahibi yaptı.”

“HİÇBİR GÜCÜN ÖNÜNDE EĞİLMEDİK”

Aydın halkından ricalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerden bugün bazı ricalarım olacak. Efeler her zaman verdiği sözün arkasındadır. İnşallah 2019 yerel seçimlerinde ve ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Parlametno seçimlerinde Türkiye’nin yeniden dönüşüm, değişiminin temel taşlarını oluşturacak. Buna hazır mıyız? Biz bu yola çıktığımızdan bugüne hiçbir zaman beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Ve şimdi İHA’mızı da üretiyoruz, silahımızı da üretiyoruz, tankımızı da, topumuzu da, tüfeklerimizi de yapıyoruz, yakın menzilli silahlarımızı da yapıyoruz, zırhlı taşıyıcılarımızı da yapıyoruz. Daha da yapacağız. Yetmez yapacağız. Modern teknoloji savunma sanayisinde neyi başardıysa, biz de onları başaracağız. Bizim neyimiz eksik? Pırlanta gibi gençlerimiz var. Elektrik Elektronik Mühendisi, nelerimiz var. Biz şimdi onlara ne diyoruz? Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan. Elde sensin, dilde sensin, gönüldesin baştasın. Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın” ifadelerini kullandı. “Bize kim ne derse desin biz kendi kararımızı kendimiz vereceğiz. Bizim adımıza birileri karar vermeyecek, biz vereceğiz. Onun için de hamdolsun iyi gidiyoruz” diyen Erdoğan, vatandaşın desteğini sürdürmesini talep etti.

Haber Videosu