Telefon kullanımının gereksiz arttığı, sohbetin, okumanın ve öğrenmenin tamamen azaldığı günümüzde Aydınlı bir kuaför önemli bir projeye imza attı. Efeler ilçesinde 15 yıldan bu yana erkek kuaförlüğü yapan 28 yaşındaki Serhan Avşar, hayata geçirdiği kitap okuma alışkanlığı kazandırma projesi ile takdir topladı.

MİNİ KÜTÜPHANE OLUŞTURDU

Tıraş olmaya gelen müşterilerinin sıra beklediği zaman süreci içinde telefonla vakit öldürmelerine gönlü razı olmayan Avşar, müşterileri için mini bir kütüphane oluşturdu. İlk etapta 30 kitabı iş yerindeki kütüphanesinde müşterileriyle buluşturan Avşar, tıraş olmak için sıra bekleyen müşterilerinin boş zamanlarının dolu dolu geçmesini sağlamaya ve böylelikle kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya çalıştığını söyledi. Kendisinde de kitap okuma alışkanlığının sonradan geliştiğini ve şimdi kitap okumayı çok sevdiğini söyleyen Avşar, müşterilerine de bu yönde tavsiyelerde bulunuyor.

“KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINA KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

Kitap okumanın önemine dikkat çeken Avşar, “Hayatı yakalamak, öğrenmek ve bilgilenmek için sosyal medyayı kullanmak birçok insan için olmazsa olmaz. Ancak görünen o ki, her alanda olduğu gibi burada da her şeyin fazlasıyla zarar noktasına gelebiliyoruz. Hatta birçoğumuz gün sonunda dönüp baktığımızda ben neden bu kadar sosyal medyada vakit geçirdim ki pişmanlığını yaşıyoruz. Dükkanımızda hayata geçirdiğimiz projemizle müşterilerimize günün kısa bir bölümünde de olsa kitap okumayı bir alternatif olarak sunmayı istiyoruz. Kitap okumanın keyfi başladıktan sonra hissedilen kişisel gelişime son derece katkı sunan bir etkinlik olduğunu biliyor ve müşterilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sunmak istiyoruz” dedi.