24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Atatürk Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kutlamalar, Kuşadası İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen programla devam etti.
  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kongre Salonu’nda düzenlenen kutlama programına, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Zekeriya Tünk, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Askerlik Şube Başkanı Tayfun Altuntaş, Kuşadası Jandarma Komutanı Murat Şahin, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, askeri ve sivil erkan, Kuşadası’nda görev yapan öğretmenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

"ÖĞRETMENLER TOPLUMUN AYNASIDIR"

Programda öncelikle ataması yapılan stajyer öğretmen ile emekli bir öğretmen, mesleğin kutsallığını vurgulayan konuşma yaptı. Daha sonra söz alan Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Cumhuriyet’in ilanından sonraki dönemde en önemli sorunun eğitim olduğuna dikkat çekti.  Atatürk’ün eğitime verdiği önemi vurgulayan Ataman, “21. yüzyılda bilgiye sahip olan, bunları genç nesillere aktaran sizlersiniz. Bilgi toplumunda her alanda çağdaş ve çağın şartlarını taşıyan teknolojiye dayalı eğitim ve öğretim şuurunu taşımaları tartışılmaz benimsenmelidir. Bilgiyi üreten toplumlar güçlü toplumlardır. Öğretmeler toplumun aynasıdır" ifadelerini kullandı. Ataman, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmeleri saygı ve sevgi ile andı.

"ÖĞRETMENLİK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR"

Öğretmenlik mesleğinin hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ise, "Öğretmenlik bir yaşam biçimidir, her biriniz kendi aranızda öğrenen ve öğreten, yetişen ve yetiştiren olmak zorundasınız. Öğrencilerinizi yaşam boyu yetişme noktasında gayretler diliyorum" diyerek, Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere şehit düşmüş, ebediyete intikal etmiş öğretmenleri rahmet ve saygı ile andı.

ÖDÜLLER VERİLDİ 

Konuşmaların ardından emekli olan öğretmenlere çiçek verildi. Öğretmenlerle ilgili düzenlenen şiir, resim kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve halk oyunları gösterisi ile program sona erdi.  

Haber Videosu