Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli Belediyesi, Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER), Nazilli Bedensel Engelliler Derneği (NBED), özel ve devlet rehabilitasyon okul ve merkezlerinin destekleriyle Sümer Park’ta düzenlenen şenlikte müzik ve oyunlar eşliğinde engelliler ile aileleri gönüllerince eğlendi. 
   Geleneksel Nazilli 3. Engelsiz Bahar Şenliği, Sümer Park içindeki Kır Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Şenliğe, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, Nazilli Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu, Kent Konseyi Engelliler Meclisi yöneticileri, Aydın engelli dernekleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile aileleri katıldı. Etkinlik ilk olarak Nazilli İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na sabah 10.00’da çelenk konmasıyla başladı. Ardından saat 11.00’de Sümer Park'ta engelli öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte hazırladığı gösterilerle devam etti. Çeşitli özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin, şiir, dans ve şarkılardan oluşan gösterileri büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından halat çekme, çuval, kaşıkla yumurta taşıma, sandalye kapma, pet şişe doldurma, balon patlatma yarışmaları yapıldı. Engelli öğrenciler hazırlanan etkinliklerle güzel bir gün geçirdi.

“HER ZAMAN ENGELLİLERE DESTEK OLACAĞIM”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan açılışta yaptığı kısa konuşmada, seçim döneminde dedikleri gibi şehri tüm paydaşlarla yönetme sözünü tutuklarını ifade etti. Her zaman engellilere destek olacağını da ifade eden Başkan Özcan, şenlikte emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür etti. Başkan Özcan, konuşmasının ardından engelli çocuklarla birlikte eğlendi.
   Nazilli Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Alparslan Şahin de, yıllardır dernekler arasında bir ayrımcılık olduğunu, Tayfun Yazıcı ile birlikte bu ayrımcılığı bir kenara bırakıp birlik, beraberlik oluşturduklarını dile getirdi. 
  Bu arada etkinlikte NAZENDER Başkanlığı bırakacak Tayfun Yazıcı’ya özel rehabilitasyon okulları tarafından sürpriz teşekkür plaketi ve hediyeler verildi.

Haber Videosu