Aydın SMMMO tarafından 1-7 Mart Muhasebe Haftası münasebetiyle Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak basın açıklaması yapıldı. Törene, Aydın SMMMO Başkanı Rıza Yörüyen, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ile SMMMO üyeleri katıldı. Çelenk koyma töreninde bir konuşma yapan Aydın SMMMO Başkanı Rıza Yörüyen, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın 923 üyesi ve 133 stajyeri ile Aydın iş dünyasına hizmet verdiğini kaydetti. Mali müşavirlerin sorunlarını içeren bir konuşma yapan Yörüyen, birçok sorunları olmasına rağmen uzun yıllardır bu sorunların çözüme kavuşturulamadığının altını çizdi.

“SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİ İÇİN 30 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ”

Meslektaşlarının yaptığı görevler ile kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sağlandığını ifade eden Yörüyen, “İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan mali müşavirlik mesleğinin önemli sorunları bulunmaktadır. Görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunların diyalogla ve işbirliği içerisinde çözülmesi için 30 yıldır mücadele etmekteyiz. Bu kadar iyi niyet çerçevesinde çözmeye çalıştığımız sorunlarımızın gelinen noktada çözüme kavuşturulamaması hatta katlanarak çoğalması camiamız içerisinde üzüntü ile karşılanmaktadır” diye konuştu. 
  “YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
  Ağır iş yükü ve mevzuatın sürekli değişmesinden dolayı sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Yörüyen, “Meslek camiamıza danışılmadan sürekli hızla getirilen mevzuat değişiklikleri ve süre kısıtlamaları gibi yapılan yanlış uygulamaların neticesinde camiamız moralsiz, motivasyonsuz ve büyük stres altındadır. Bu durum artık yaşamlarını tehdit etme noktasını aşmıştır. Yıllardır sorguladığımız, ilgililere ilettiğimiz ve çözüm beklediğimiz temel sorunlarımızın bütün ilgililer tarafından da sorgulanmasını ve bir an önce gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Yetkilileri adil taleplerimizin karşılanması için göreve davet ediyoruz. Meslek yasamız günümüz koşulları ve mesleki ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak değiştirilmeli ve antidemokratik maddelerden arındırılmalıdır” dedi.

“YAŞANABİLİR BİR MALİ TATİL UYGULAMAYA GİRMELİDİR”

Yörüyen konuşmasının son bölümünde, “Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile diğer kurumlarca son yıllarda istenen bilgi beyan ve formların sayısı oldukça artmıştır. Devlet bizden ne kadar bilgi ve belge isterse mesleğe talep güven ve kıymet artacaktır bunun bilincindeyiz. Ancak bu bedelsiz kalmamalı artan iş yükü ve külfet olmaktan çıkarılmalı ve mutlaka ekonomik karşılığını bulmalıdır. Beyan, ödeme ve bildirim sürelerinin üst birliğimizin görüşü alınarak yeniden belirlenmesi gerekmektedir. Son dakika süre uzatımları camiamıza zarar vermektedir. Dördüncü dönem geçici vergi beyannamesi kaldırılmalıdır. Serbest meslek faaliyetlerinde KDV yüzde 8’e çekilmelidir. Mücbir sebep hali meslek mensuplarımız için de geçerli olmadır. Yaşanabilir bir mali tatil uygulamaya girmelidir” ifadelerini kullandı.