Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi, kamu kurumları ile özel sektör temsilcilerinin sponsor olarak destek sağladığı oyun, Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluştu. Zahrettin Çelik’in yazıp yönettiği, ünlü tiyatrocu ve oyuncu Yavuz Seçkin’in oynadığı “Kazasız kul olmaz” adlı stand-up gösterisini Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu ve eşi, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği (DİYED) Başkanı Bedri Altıntaş, MHP Didim Belediye Başkan Aday Adayı Eda Yücel İlhan, davetliler, dernek üyeleri ve aileleri izledi.

KAZALARIN AZALTILMASI HEDEFLENDİ  

Biletli olarak gerçekleştirilen stand-up gösterisi öncesinde DİYED üyesi gençlerden oluşan koro türküler seslendirdi. Ardından DİFTAD tarafından halk oyunları konusunda eğitilen DİYED üyesi gençler yöresel halk oyunlarını sahneye koydu. Oyunla ilgili bilgiler veren Yönetmeni Zahrettin Çelik oyun için bir ay boyunca belirledikleri bir yerde araçları gözlemleyerek, kazalarla ilgili istatistiksel çalışma yaptıklarını ifade etti. Çelik, kazaların azaltılması için bu tür bir oyunu kaleme aldıklarını belirtti.

“ONLARA DOKUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”  

DİYED Başkanı Bedri Altıntaş ise Didim’de duyarlılık oluşturmak amacıyla birçok etkinlik yaptıklarını kaydetti. Altıntaş 12 yıl boyunca birçok etkinlikle Didim’deki engellileri sosyal hayata katmaya çalıştıklarını vurgulayıp, “Görüyorsunuz imkan verildiğinde engelli arkadaşlarımız neler yapabiliyor. Bu nedenle engel yok, sadece bizler engelleniyoruz. Bu nedenle bizler bu engelleri aşmak için birçok proje yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Onlara dokunmaya devam edeceğiz” dedi.

 SOSYAL MESAJLAR VERDİ 

Ardından ünlü tiyatrocu ve oyuncu Yavuz Seçkin sahne aldı. Oyun öncesinde koltuklara konulan emniyet kemerlerinin bağlanmasını isteyen Seçkin, oyunun amacına değindi. Ardından Fatih Terim, Bülent Ersoy, Yılmaz Vural ve Öztürk Serengil gibi birçok ismi taklit ederek, konuşmalarında sosyal mesajlar verdi. Oyunun sonunda Seçkin, seyircilerle poz verirken, DİYED Başkanı Altıntaş, Seçkin’e çiçek verip teşekkür etti. Oyundan elde edilen gelir derneğe bağışlandı.