Mikrofonda yaşanan arızayı “Sesimizi kesemeyecekler” şeklinde espri ile geçiştiren Savaş, “Allah’ın izniyle bu bereketli topraklarda yetişen ürünlerle ilgili, göletlerle ilgili, sulama ile ilgili, turizm açısından Afrodisias’la ilgili önemli yatırımlar yapacağız. Biz bugüne kadar hükümet olarak köylerimize, mahallelerimize çok önemli yatırımlar yaptık ama bir tarafımız eksikti. Onu da 1 Nisan sabahından itibaren tamamlayacağız” dedi.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK” 

Herkesin belediye başkanı olacaklarını söyleyen Savaş, “Elimizi esnafın cebinden çekeceğiz, esnafla rekabet eden bir belediye başkanı olmayacağım. Şoförle, pazarcıyla, fırınla rekabet eden bir belediye başkanı olmayacağım. Bunun sözünü veriyorum. Hep birlikte belediyeyi yöneteceğiz. Ben yaptım oldu demeyeceğiz. bize oy veren, vermeyen herkesin belediye başkanı olacağız. Herkese kapımız açık olacak” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN ESNAFIN YANINDA OLDUK”

Esnafla rekabet etmeyeceğiz” şeklindeki sözlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyeler tarafından oluşturulacak tanzim satış yerleri ile ilgili açıklamalarıyla çelişip çelişmediği şeklindeki soruya Savaş, “Çelişki yok. Esnafla rekabet değil regülasyon olayı var. Esnafla ilgili bir sıkıntı yok. Aracılarla ilgili bir durum var. Üreticiden sofraya ulaşıncaya kadar, aşırı bir fark var. Bu problemin çözümü ile alakalı bu yapılacak olanlar. 2002’den bu yana hükümetimiz hiçbir zaman esnafı karşısına almamış, hep yanında olmuş. Çiftçinin yanında olmuş. Esnafla rekabet eden bir hükümet olsaydık bu destekleri verir miydik? Şimdi yapılacak olan tanzim satış yerleri fahiş fiyat uygulayan aracılarla ilgili bir durum. Biz her zaman esnafın yanındayız” yanıtını verdi.