31 Mart yerel seçimlerinden sonra Belediye Başkanı olan Ömer Günel, ilçeyi yeniden turizmin başkenti yapmak için kolları sıvamış ve çalışmalara başlamıştı. Bu çerçevede öncelikle sıfır işgaliye, seyyar seyyar satıcılar ve faytonların kaldırılması konularında radikal kararlar alınarak yaptırım uygulamaya başlanmıştı.

"SIFIR İŞGALİYE CİDDİ BİR SORUNDU"

  Günel, esnafların ve seyyarların Kuşadası için ellerini taşın altına koymalarından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Türkiye’de turizmin başladığı yer olan Kuşadası’nı hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Güçlü bir Kuşadası, güzel bir gelecek için çıktığımız bu yolda, Kuşadası’nı güzelleştirmek ve güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Kentimizin geleceği için yaptığımız çalışmalar arasında en önemlilerinden biri olan sıfır işgaliye uygulamasının tüm esnaflarımıza, hemşehrilerimize ve kentimize birçok alanda yarar sağlayacağını biliyoruz. Sıfır işgaliye uygulaması, yıllardır uygulanmak istenen, uygulanmaya çalışılmış ancak günümüze kadar taşınmış ciddi bir sorundur" dedi.  

"UYGULAMALAR KUŞADASI’NA KAR OLARAK GERİ DÖNECEK"

Sorunun üzerine ciddiyetle eğileceklerini dile getiren Günel, "Yaptığımız esnaf toplantılarında bu uygulamanın sebeplerini, işgaliyenin kentimizin marka değeri üzerindeki olumsuz etkilerini birçok kez konuştuk, esnaflarımızla bu konuda fikir alışverişi yaptık. Sıfır işgaliye uygulaması ile birlikte, kentimize gelen yerli ve yabancı turistlerin memnuniyetlerinin artacağını, bu memnuniyetin de esnaflarımıza ve Kuşadası’na kâr olarak geri döneceğini biliyoruz. Sıfır işgaliye uygulamasıyla beraber çarşımızın eksikliklerini de gideriyor, esnaflarımızın bank, şemsiye gibi kentimizin güzelliğini bozmayacak şekilde ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz “ diyerek olumlu dönüşlerin başladığını ifade etti.  

"HEP BİRLİKTE KUŞADASI’NI DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ"

Günel ayrıca şunları kaydetti: “Tüm hemşehrilerim emin olabilirler ki bu uygulamada hiç kimseye ayrımcılık uygulanmayacak ve asla taviz verilmeyecektir. Tüm esnaflarımızın, hemşehrilerimizin kurallara uyacağına ve kentimizi birlikte en iyi yerlere taşıyacağımıza eminim. Sıfır işgaliye uygulanmasına destek veren, görüşleriyle katkı sağlayan ve hassasiyet gösteren esnaflarımıza çok teşekkür ederim. Tüm esnaflarımıza hayırlı işler, bereketli kazançlar diliyorum."