CHP ile İYİ Parti arasında 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi Efeler ilçesinde yaşanan aday krizinde son noktayı, CHP İl Başkanı Ali Çankır koydu. CHP Efeler Belediye Başkan Adayı’nın Fatih Atay olarak açıklanmasının ardından İYİ Parti bu ismi kabul etmemiş ve ittifak anlaşmasına göre kendi adaylarının destekleneceğini öne sürmüştü. Bu konudaki rahatsızlıklarını bildirmek için geçtiğimiz haftalarda Genel Merkeze kadar giden İYİ Parti yöneticileri, yaptıkları açıklamalarda da her iki partinin genel merkezler düzeyinde görüşmelerinin devam ettiğini belirtmişlerdi. Bu kapsamda CHP, Atay’ın isminin açıklanmasının ardından seçim çalışmalarını başlatırken İYİ Parti ise şu an için beklemeye devam ediyor.

İYİ PARTİ BEKLİYOR

İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı, genel merkezler bazında görüşmelerin devam ettiğini ifade edip, “Genel Merkez’den haber bekliyoruz. 15 Ocak’a kadar bu işin sonuçlanacağını tahmin ediyoruz” derken, partinin Kurucu İl Başkanı ve adı Efeler Belediye Başkan Adayı olarak anılan Recep Taner ise, “Genel merkezler babında görüşmeler devam ediyor ve biz de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İTTİFAKIN ADAYI MEHMET FATİH ATAY’DIR”

Efeler’de CHP bayrağını dalgalandırmaya devam edeceklerini ifade eden CHP İl Başkanı Ali Çankır da, “Efeler özelinde Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği ve Özlem Çerçioğlu başkanımızın yükselttiği trent ile devam eden bir belediyemiz var. Bu kapsamda da adayımız da Fatih Atay’dır. Dolayısıyla yüksek bir oy potansiyelinde olan partimizin bayrağını Efeler’de dalgalandırmaya devam etmesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin doğal beklentisidir. Dolayısıyla artık bu konuşulacak bir konu değil. Cumhuriyet Halk Partisi ve oluşturduğumuz ittifakın adayı Mehmet Fatih Atay’dır. Zaten Türkiye genelindeki anlaşmalarda da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bulunduğu mevcut belediyelerde de partimizin adayları destekleniyor” diye konuştu. 
  Öte yandan Millet İttifakı’nın henüz açıklanmayan Nazilli, Buharkent, Kuyucak, Köşk ve İncirliova ilçelerinde İYİ Parti adaylarının destekleneceği kulislerde gezen bilgiler arasında yer alıyor.