2004 ve 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Didim Belediye Başkanı seçilen, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde DSP’nin Didim Belediye Başkan Adayı olarak yarışarak 8 bin 68 oy alan, seçim yarışını CHP’nin adayı Ahmet Deniz Atabay’ın bin 32 oy gerisinde tamamlayan Mümin Kamacı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı oldu.
  Geçtiğimiz aylarda AK Parti’ye aday adaylığı için müracaat eden Mümin Kamacı, Cumhur İttifakı neticesinde AK Parti’den Didim Belediye Başkan Adayı oldu.

“EN KISA SÜREDE SAHADA OLACAĞIZ”

Adaylık sonrası ilk değerlendirmesini yapan AK Parti Didim Belediye Başkan Adayı Mümin Kamacı, “Didim’de görev yaptığımız süre içerisinde her kesime eşit davrandık. Hizmet anlamında hiçbir insan ayırmadık. Herkes aynı hizmeti görüyordu. Vermiş olduğumuz bu hizmet vatandaşa da yansıyordu. Sayın genel başkanların almış olduğu karar doğrultusunda ittifak adaylarının olduğu yerde el birliğiyle, dostça bir şekilde mücadele edilecek. Didim’e hizmet için adayız. En kısa sürede sahada olacağız. Gerek AK Parti, gerekse MHP’li kardeşlerimizle Didim’de seçimi kazanmak içim mücadele edeceğiz. Sürecin hem partimize, hem İlimize, hem de ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

MÜMİN KAMACI KİMDİR?

Mümin Kamacı, 1959 yılında Aydın’ın Didim ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Didim’de, lise öğrenimini ise Söke’de tamamlayan Mümin Kamacı, okul hayatının ardından turizm sektörüne atıldı. 1977 yılında siyasete başlayan ve siyasetle birlikte sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev alan Mümin Kamacı, 1994 ve 2004 yılları arasında Didim’de Belediye Meclisi üyeliği yaptı. 28 Mart 2004 seçimlerinde CHP’den Didim Belediye Başkanlığı’na seçilen Mümin Kamacı, 29 Mart 2009 seçimlerinde de ikinci kez CHP’den Didim Belediye Başkanlığı’na seçildi. Kamacı, 30 Mart 2014 seçimlerinde ise DSP’nin Didim Belediye Başkan adayı olarak yarışıp 8 bin 68 oy alarak seçimi kaybetmişti. Mümin Kamacı, evli ve iki çocuk babası.