Yavuz ile Tezcan arasındaki 'terör' tartışması devam ediyor. Tezcan, Yavuz’a sosyal medyada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren paylaşım yapmasından dolayı tepki göstermişti. Yavuz da, Tezcan'ın HDP kongresinde saygı duruşunda bulunmasını eleştirmişti. Yavuz'un CHP'yi terörle ilişkilendirmeye çalıştığını iddia eden Tezcan, son olarak hükümeti PKK ve FETÖ ile iç içe olmakla suçlamıştı.

"TERÖR ÜYESİ SAYISI 700’LERİN ALTINA İNDİ"

Tezcan'a Yavuz'dan yeni bir yanıt geldi. Partisinin hükümeti tarafından terörü bitirmek için çözüm sürecinin başlatıldığını belirten Yavuz, bu sürecin PKK'nın güvenlik güçlerine yönelik saldırılarına devam etmesi üzerine sona erdirildiğini söyledi. Terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini vurgulayan Yavuz, "2 yılda 3 bin 400 terörist etkisiz hale getirildi. Yurt içinde ve dışında toplamda 15 binden fazla terör üyesi vardı. Hamdolsun şimdi bu sayı 700’lerin altına kadar indi. Allah’ın izni ile terörün kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadele devam edecek" dedi.

“SAYGI DURUŞUNDA BULUNDUNUZ MU?”

Tezcan'ın HDP kongresinde neden saygı duruşunda bulunduğunu açıklamak yerine algıyı değiştirme çabası içine girdiğini iddia eden Yavuz, şunları kaydetti:
"Hükümet olarak bizler, terörle mücadelede bu kadar kararlıyken ve sonuç olarak terörü bitirme noktasına gelmişken, bizim bu terörle mücadelemizde yanımızda olmanız gerekirken PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin kongresinde öldürülen teröristlere saygı duruşunda bulundunuz mu, bulunmadınız mı?"

HDP SORUSU

HDP'nin PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu öne süren Yavuz, Tezcan'a "31 Mart seçimleri için CHP’nin doğuda HDP’yi, batıda ise HDP’nin CHP’yi destekleme anlaşması yapıldı mı, yapılmadı mı?" sorusunu yöneltti.