Aydın’ın Efeler ilçesinde 8 yıldan bu yana gazetecilik yapan ve basın camiasının sevilen isimlerinden olan 24 yaşındaki Ses Gazetesi Muhabiri Ramazan Aydemir, vatan borcunu ödemek üzere Aydın’a veda etti. Acemi birliği olan Erzincan 59’uncu Hava ve Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı’nda askerlik görevine başlayacak olan Gazeteci Aydemir, önce ikamet ettiği Efeler ilçesi Kardeşköy Mahallesi’ndeki baba ocağında akrabalarından helallik aldı. Aydemir için daha sonra konvoy eşliğinde Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne kadar uğurlama töreni düzenlendi. Aydemir’i uğurlama törenine AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener, Kardeşköy Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Anol, Yıldızspor Yöneticisi Ali Duman, Ses Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ümit Özmen, AGC Başkan Adaylarından Orhan Karagöl ve Kamil Kazankaya, ailesi, arkadaşları, basın camiasından çok sayıda isim ile mesai arkadaşları Ses Gazetesi çalışanları katıldı.

ÖNCE EĞLENDİ, SONRA DUYGULANDI

Uğurlama öncesinde Ramazan Aydemir'in, kendisini yalnız bırakmayan AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı başta olmak üzere ailesi ve arkadaşlarıyla davul zurna eşliğinde otobüs terminalinde doyasıya eğlenmesi ise renkli görüntülere sahne oldu. Daha sonra tek tek herkesle vedalaşıp helallik isteyen Aydemir, bu sırada duygusal anlar yaşadı. Arkadaşlarının omzunda ‘en büyük asker bizim asker’ nidalarıyla havaya atılarak otobüse bindirilen Muhabir Aydemir, otobüs içinde selam durarak geride kalanları selamladı. Her asker uğurlamada olduğu gibi Aydemir’i uğurlama töreninde de arkadaşları otobüsün önünü keserek hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu. Aydın’dan İzmir’e karayoluyla hareket eden Aydemir, buradan da havayoluyla Erzincan’a geçti.

“ELVEDA GÜZEL İNSANLAR”

Gitmeden önce sosyal medya hesabı üzerinden duygusal bir veda açıklaması yapan Aydemir, şu ifadeleri kullandı: “Denge Gazetesi’nde stajyer muhasebeci olarak ilk meslek hayatına atıldım. Muhasebecilik yaptım sayılmaz ama akabinde gazetecilik mesleğinde bulunan boşluktan dolayı sevgili ağabeyim yönetici Atila Karpınar’ın yönlendirmesi ile Sercan Örün ağabeyimden spor muhabirliğini öğrenmeye başladım. 4,5 yılda sporda işleyişi öğrendikten sonra bazı sebeplerden dolayı işten ayrıldım ve sonrasında Aydın Sarı ağabeyimin yöneticilik yaptığı Hedef Gazetesi’ne geçtim. Burada mesleğimde kendimi geliştirdim. Yine burada 3-3,5 yıl gibi geçen zamanda işi bırakarak Ses Gazetesi’nde mesleğime reklam departmanında devam ettim. 1 Mart 2018’de başladığım Ses Gazetesi’nden askerliğim nedeniyle artık ayrılıyorum. Ses Gazetesi sahibi Mehmet Akgül ve reklam departmanı Müdürü Orhan Karagöl ağabeylerime ayrıca teşekkür ediyorum. Dile kolay geçen 8 yıllık zamanda güzel arkadaşlıklar kurdum ve dostluklar edindim. Mesleğimin en büyük kazancı da buydu. Herkesin üzerimde emeğinin çok büyük olduğunu biliyorum. Sevdiğim ve tanıdığım güzel insanlardan uzak kalacak olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Kırdığım, üzdüğüm ve üzerimde emeği olan herkesten helallik istiyor, hakkımı da sonuna kadar helal ediyorum. 8 yılda 2013 teşvik ödülü, 2015 ve 2017 yıllarında yılın spor haberi ödülleri ile spora verdiğim katkılardan dolayı Köprülüspor ve Aydın Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü’nden teşekkür plaketleri aldım. Ayrıca Yılın EN’leri plaketine layık görüldüm. Bu aldığım ödül ve plaketler hep gurur vericiydi, meslekte hep beni kamçılayan etkenlerdi. Unutamayacağım ve ömür boyu hep hatırlayacağım güzel günler geçirdim. Herkesten bin kere Allah razı olsun, herkes yerinde sağ olsun, var olsun. 24 yıllık film artık 12 ay reklama giriyor. Sağlıcakla, hoşçakalın.”