Bu haftadan itibaren alıcı ile satıcıların pazarlık işine giriştiğini anlatan Engin Yalçın, hayvan fiyatlarının geçen seneye göre bu yıl biraz daha pahalı olduğunu ifade etti.
İncirliova Kızıldere Mahallesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Engin Yalçın, 6 yıldır kurbanlık satışı ve kasaplık yaptığını dile getirerek, "Geçen yıl yaşanan darbe girişiminden sonra satışlarımızda düşüş olacağını düşünmüştük ama çok şükür ki öyle olmadı" şeklinde konuştu.

FİYATLAR ARTTI

Yalçın, özellikle yem girdilerinin yüksek olmasının kurbanlık fiyatlarını artırdığını vurgulayarak, "Kurbanlık büyükbaşta geçen yıla göre 300 lira civarında artış var. Hayvanların canlı kilosu 17 liradan gidiyor. Bir hayvan 500 ile 800 kilo arasında değişiyor. Ortalama fiyat 8-9 bin liraya denk geliyor. Bir tosun 9 bin 500 lira civarında" dedi.

KARARSIZLIK HAKİM


Gelecek haftadan itibaren pazarda daha fazla hareketlilik beklediklerini belirten Yalçın, şunları kaydetti: "İnsanlar alıp almama konusunda, ithalat ve fiyat belirsizliği nedeniyle biraz kararsız durumda. 'Alsam eve bağlasam, dışarıdan mal gelirse zarara girerim' diye alıcılarda biraz tedirginlik var. Şimdilerde insanlar ne almaya, ne satmaya yanaşıyor."