Her zaman engellilere yönelik projelerle adından söz ettiren Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve NAZENDER, son projesiyle engellilerin bir hayalini daha gerçekleştirdi. Nazilli İlçe Müftülüğü katkılarıyla hayata geçirilen proje kapsamında artık engelliler cami içinde ibadetlerini yapabilecek. Nazilli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı tarafından geliştirilen, Nazilli Müftülüğü'nce desteklenen proje kapsamında camilerde artık en az bir engelli arabası ve koltuk değneği bulunacak.           

"ORTAK PROJELER ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

İslam dininin bütün insanlara hitap ettiğini ifade eden Nazilli İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, “Kurallar, prensipler herkesi ilgilendiren hususlardır. Herkesin sorumluluk oranı değişiktir. Herkesin durumu, sağlığına göre nasıl yerine getirebiliyorsa, İslam'ın emirlerine uymakla mükelleftir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın son yıllarda özelikle de camilerimizin engelli kardeşlerimizin de gireceği şekilde dizayn edilmesiyle ilgili talimatları var. Bu konuda biz de çalışmalar yapıyoruz. Yeni yapılan camilerimizi özellikle bunları da düşünerek engelli kardeşlerimizin de girebilecekleri, rahatlıkla ibadetlerini yapabilecekleri yerler olarak hazırlıyoruz. Eski camilerimizde imkanlar ölçüsünde bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Tayfun Yazıcı ile bu konu üzerinde zaman zaman görüşüyoruz, ortak projeler üretmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.  

“KARDEŞİMİZİN O ANKİ SEVİNCİ GÖZLERİNDEN OKUNUYORDU”

"Bir kardeşimiz bile olsa onun isteğini yerine getirmek, bizim de sorumluluğumuzdur" diyen Topaloğlu, şunları kaydetti: "Cami görevlileriyle görüşüp camiye giremeyen engelli kardeşimiz varsa onların tespitini yapıp ne ihtiyaçları varsa karşılanacak. İlk olarak bunu Koca Camii'nde karşıladık. Camide bulundurulan arabayla caminin içine girerek ibadetini yaptı. Kardeşimizin o anki sevinci gözlerinden okunuyordu. İşitme engelliler için de İlçe Müftülüğü olarak bu Cuma'dan itibaren Yunus Emre Camisi'nde okunan hutbe işaret diline çevrilecek. Yaz kursları içinde belirlenecek bir camide işaret diliyle yaz kursu da açılacak. Bu kursun açılma nedeni de engellilerin dini doğru yerden, doğru kaynaklardan öğrenmelerini sağlamak.”   

“ENGELLİLER ADINA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR”

Engellilerin adına Nazilli’de bir şeylerin değiştiğini dile getiren Nazilli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, "İbadetime Engel Yok Projesi kampanyası kapsamında Müftülüğün ilçedeki cami imamlarıyla iletişimi sonunda ihtiyacı olan camilere tekerlekli sandalye veya koltuk değneği verilecek. Engelli kardeşimiz camiye geldiğinde kirli araçlarını dışarıda bırakacak, içerideki temiz araçla cemaatin arasında namazlarını kılabilecekler. Bunlar çok güzel şeyler. Engelliler adına bir şeyler değişiyor. Bunu yaptıktan sonra da kız engelliler ve erkek engellilerimiz için Kur'an kursu açılması için çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.

“O HAVAYI SOLUMAK ÇOK GÜZELMİŞ”

Yıllardır özlemini çektiği bir olayın gerçekleşmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen engelli Yılmaz Bayraktar, “Çok mutluluk verici bir olay. Yıllardır özlemini çekiyordum. Camilerin içine giremediğimde hasretini çekiyordum. Yaz-kış namazımı hep dışarıda kılmak zorunda kalıyordum. Sevincimi cümlelere dökemiyorum. Namazımı istediğim yerde kılıyorum, saf tutuyorum. En azından o havayı solumak çok güzelmiş. İlk defa teravih namazımı içeride kıldım. Bundan sonra artık her zaman namazımı içeride kılacağım. Bütün engelli kardeşlerimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.