47 yıl önce idam edilen 68 kuşağının önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, CHP Didim İlçe Gençlik Kolları ve EMEP Didim gençliğinin Didim Ticaret Odası kültür merkezinde düzenlediği etkinlikte anıldı. Etkinliğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, EMEP İlçe Başkanı Kazım Temiz, CHP’li bazı belediye meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"DEMOKRASİ YİNE YARA ALDI"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Bundan tam 47 yıl önce 6 Mayıs’ta bu 3 genci dar ağacına gönderdiler ve astılar. O gün demokrasi yara aldı. Bugün de hepimizin bildiği gibi yine bir 6 Mayıs’ta demokrasi yine yara aldı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri iptal edildi. Demokrasimiz yara almaya devam ediyor. Tepkileri anlıyoruz ama şu an sakin olmalıyız. Genel merkezimizin vereceği karara göre hareket edilecek” dedi.

GENÇLİK KOLLARI OYUN SAHNELEDİ

CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ile EMEP İlçe Sekreteri Sürmeli Bal, 6 Mayıs 1972’deki Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idam sürecine götüren olayları anlatarak, yaşananların halen unutulmadığını belirtti. Konuşmaların ardından Genlik Kolları tarafından hazırlanan oyun sahneye koyuldu. Ardından 1968 kuşağı döneminde yaşananlar Didim Umut Tiyatrosu ekibince slayt eşliğinde aktarılmaya çalışıldı.