Aydın’ın ilçesi Kuşadası’ndaki Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan 7 yaşındaki Gülcihan Demir, 4 ay önce grip şikayetiyle hastaneye başvurdu. Test ve muayenelerin ardından Gülcihan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Minik Gülcihan’a burada lösemi teşhisi konuldu. Sevgi ve Turgut Demir çifti, tek çocukları olan Gülcihan’ın lösemi olması haberiyle büyük şok yaşadı.

PERUK HEDİYE EDİLDİ

Hastalığının ardından minik Gülcihan için hızla tedavi süreci başladı. Kemoterapi alan minik Gülcihan’ın saçları döküldü. Tedavi sürecinde saçları dökülen Gülcihan’ın üzüntüsüne dayanamayan anne Demir, ilçede lösemili hastalar için ücretsiz peruk yapan kuaför Kenan Kaya’ya başvurdu. Peruğu hazırlayan Kaya, sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek Gülcihan’a evinde peruğu hediye etti. Saçlarına kavuşmasından dolayı büyük mutluluk yaşayan Gülcihan, Kaya’ya teşekkür etti.

İLİK ALMANYA’DA BULUNDU

Sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuran minik Gülcihan’a beklediği umutlu haber, Almanya’dan geldi. Almanya’da 27 yaşındaki bir erkeğin bağışta bulunduğu ilik, Gülcihan ile yüzde yüz uyumlu çıktı. İzmir Dr. Behçet Uz Hastanesi Çocuk Hemotolojisi ve Onkoloji Servisi Doç. Dr. Salih Gözmen, müjdeli haberi Demir ailesiyle paylaştı. İliğin bulunmasının haberini alan Gülcihan ve ailesi, büyük sevinç yaşadı. Umutlu bekleyişi sevince dönüşen Gülcihan’a ilik, Ramazan Bayramı’nın ilk günü nakledilecek. Operasyonun başarılı geçmesi halinde minik Gülcihan, yeniden sağlığına kavuşacak.

“HAYALLERİM VAR”

Ramazan Bayramı’nda adeta çifte bayram yaşayacak olan Gülcihan, “Sağlığıma kavuşacağım ilik, Almanya’da bulundu. Ramazan Bayramı’nın ilk günü ilik nakledilecek. Umarım herhangi bir sorun çıkmaz ve bu hastalıktan kurtulurum. İnşallah çifte bayram yaşarım. Hayalim doktor ya da polis olmak. Bu hayallerime kavuşmak istiyorum” diye konuştu. Kendisi gibi tedavi gören hastalara da seslenen Gülcihan, “Umudunuzu kaybetmeyin. İlaçlarını için ve sağlığına kavuşacağınız günlerin hayalini kurun” şeklinde konuştu.

ALEYNA TİLKİ İLE DÜET YAPMAK İSTİYOR

Tedavi sürecinde büyük zorluklar yaşadıklarını belirten anne Demir, “Biricik kızımızın hasta olduğunu duyduğumuzda inanamadık. Ama tedavi sürecinde umudumuzu kaybetmedik ve sonunda beklediğimiz iliğe kavuştuk” dedi. Kızının Aleyna Tilki hayranı olduğunu kaydeden anne Demir, “Kızım, Aleyna Tilki’yi çok seviyor. Tedavi sürecinde büyük bir çabayla Aleyna Tilki’ye ulaştık. Aleyna Tilki ile telefonda görüntülü konuşma imkanı bulan kızım çok mutlu oldu. Telefonu kapattı, kızımın ilk defa o gün ateşi düştü. Aleyna Tilki ile düet yapmak istiyor. Onunla tanışmak istiyor. Umarım bu hayali gerçekleşir. Ayrıca kızım, fanatik bir Trabzonspor taraftarı. Trabzonsporlu oyuncularla da tanışmayı çok istiyor. Umarım, kızım bu hayaline de kavuşur” ifadelerini kullandı. Eşinin bir ay önce işsiz kaldığını ifade eden Demir, “Eşimin yeniden iş sahibi olmasını çok istiyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.